ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Με αρνητικό τεστ οι εμβολιασμένοι στους χώρους εστίασης - Αυτά τα «δώρα» φέρνει ο Άγιος Βασίλης την πρωτοχρονιά

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Με αρνητικό τεστ οι εμβολιασμένοι στους χώρους εστίασης - Αυτά τα «δώρα»  φέρνει ο Άγιος Βασίλης την πρωτοχρονιά

Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει με την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κύπρο.

Τα 2441 νέα επιβεβαιωμένα ανάγκασαν τον αρχικά τον Υπουργό Υγείας να προχωρήσει σε έκτακτη σύσκεψη με τα μέλη της επιδημιολογικής ομάδας σήμερα στις 16:00 το απόγευμα, ενώ στις 18:00 θα ακολουθήσει έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο.

Σε μια προσπάθεια να αποφύγει το δραστικό μέτρο της αναστολής λειτουργίας των νυκτερινών κέντρων, και άλλων χώρων διασκέδασης και ψυχαγωγίας, όπου καταγράφεται αυξημένη μετάδοση του ιού, το υπουργείο Υγείας προσανατολίζεται στην εφαρμογή αυστηρότερων μέτρων ελέγχου με rapid test ακόμη και για άτομα που έχουν πλήρες εμβολιαστικό σχήμα και έχουν λάβει και την ενισχυτική δόση του εμβολίου.

Η προϋπόθεση αυτή αναμένεται να ισχύει για την είσοδο σε χώρους ψυχαγωγίας και κοινωνικών εκδηλώσεων, αλλά παραμένει άγνωστο κατά πόσον θα απαιτείται και για τους χώρους εστίασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που εξασφάλισε το ThemaOnline, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης υπάρχει σκέψη όπως το rapid test που θα απαιτείται ως «διαβατήριο» εισόδου στους εν λόγω χώρους, είναι πολύ πρόσφατο και όχι πέραν των 24 ωρών, ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο διασποράς του ιού από ασυμπτωματικούς φορείς.

Την ίδια ώρα παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο μείωσης των ατόμων στα πρωτοχρονιάτικα τραπέζια με σκοπό να εμποδίσουν την διασπορά του ιού στην κοινότητα. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top