ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόταση αυστηροποίησης των ελέγχων για οπλοκατοχή μετά την τραγωδία στη Λεμεσό

Πρόταση αυστηροποίησης των ελέγχων για οπλοκατοχή μετά την τραγωδία στη Λεμεσό

Αυστηροποίηση των ελέγχων για οπλοκατοχή και οπλοχρησία προτείνει το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου, με αφορμή το συμβάν χθες στην επαρχία Λεμεσού που κατέληξε στον κατά λάθος θανάσιμο πυροβολισμό πατέρα από το γιο του.

Δυστυχώς, αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος, «η κατάσταση όσον αφορά τις εξορμήσεις και τα ατυχήματα κατά την κυνηγετική περίοδο έχουν πυκνώσει. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να ληφθούν πολύ σοβαρά υπόψη από τους λειτουργούς της Υπηρεσίας Θήρας». «Συνιστούμε την αυστηροποίηση των ελέγχων περί οπλοκατοχής και οπλοχρησίας για αποτροπή παρόμοιων τραγικών και θανάσιμων ατυχημάτων στο μέλλον», προστίθεται.

Καλεί «την αστυνομία σε συνεργασία με την Υπηρεσία Θήρας να βρουν τρόπους για πρόληψη τέτοιων περιστατικών, και να πραγματοποιηθούν επιτέλους αλλαγές στη νομοθεσία περί απόκτησης και κατοχής κυνηγετικού όπλου, με την ανάπτυξη μηχανισμών για συστηματικό έλεγχο για όλους όσους κατέχουν όπλα», και εκφράζει «τα ειλικρινή και θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του αδικοχαμένου πατέρα».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top