Πρόταση αυστηροποίησης των ελέγχων για οπλοκατοχή μετά την τραγωδία στη Λεμεσό

Πρόταση αυστηροποίησης των ελέγχων για οπλοκατοχή μετά την τραγωδία στη Λεμεσό

Αυστηροποίηση των ελέγχων για οπλοκατοχή και οπλοχρησία προτείνει το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου, με αφορμή το συμβάν χθες στην επαρχία Λεμεσού που κατέληξε στον κατά λάθος θανάσιμο πυροβολισμό πατέρα από το γιο του.

Δυστυχώς, αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος, «η κατάσταση όσον αφορά τις εξορμήσεις και τα ατυχήματα κατά την κυνηγετική περίοδο έχουν πυκνώσει. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να ληφθούν πολύ σοβαρά υπόψη από τους λειτουργούς της Υπηρεσίας Θήρας». «Συνιστούμε την αυστηροποίηση των ελέγχων περί οπλοκατοχής και οπλοχρησίας για αποτροπή παρόμοιων τραγικών και θανάσιμων ατυχημάτων στο μέλλον», προστίθεται.

Καλεί «την αστυνομία σε συνεργασία με την Υπηρεσία Θήρας να βρουν τρόπους για πρόληψη τέτοιων περιστατικών, και να πραγματοποιηθούν επιτέλους αλλαγές στη νομοθεσία περί απόκτησης και κατοχής κυνηγετικού όπλου, με την ανάπτυξη μηχανισμών για συστηματικό έλεγχο για όλους όσους κατέχουν όπλα», και εκφράζει «τα ειλικρινή και θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του αδικοχαμένου πατέρα».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Στη συνέντευξή του στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην πολιτική, το μέλλον της παράταξης, τις εκλογές του 2026 και του 2028, τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό, αλλά και τα νέα πολιτικά φαινόμενα που ταράζουν τα νερά.

BEST OF TOTHEMAONLINE