ΔΙΕΘΝΗ

Διατήρηση των ίδιων εγχώριων μέτρων κατά COVID και απλούστευση στα τεστ για ταξιδιώτες ανακοίνωσε ο Τζόνσον

Διατήρηση των ίδιων εγχώριων μέτρων κατά COVID και απλούστευση στα τεστ για ταξιδιώτες ανακοίνωσε ο Τζόνσον

Χωρίς πρόσθετα περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοϊού θα πορευθεί για τις επόμενες εβδομάδες η Αγγλία, όπως επιβεβαίωσε με δήλωση στη Βουλή των Κοινοτήτων ο Μπόρις Τζόνσον.


Ο Βρετανός Πρωθυπουργός είπε πως το σημερινό υπουργικό συμβούλιο συμφώνησε ότι θα διατηρηθούν τα ισχύοντα μέτρα του Σχεδίου Β, δηλαδή στην ουσία η εκτεταμένη χρήση μάσκας και η τηλεργασία. Η επόμενη επανεξέταση των μέτρων θα γίνει στις 26 Ιανουαρίου.

Ο κ. Τζόνσον ανακοίνωσε εξάλλου ότι από αυτή την Παρασκευή καταργείται η υποχρέωση διαγνωστικού τεστ για τους επισκέπτες από το εξωτερικό πριν από την πτήση τους. Επίσης, το τεστ που πρέπει να κάνουν όσοι έρχονται στην Αγγλία από το εξωτερικό έως το τέλος της δεύτερης ημέρας από την άφιξη δε θα χρειάζεται από την Παρασκευή να είναι τύπου PCR, αλλά θα αρκεί πλέον ένα απλό rapid τεστ αντιγόνου.

Επιβεβαίωσε επιπλέον ότι όποιος κάτοικος της Αγγλίας διαγιγνώσκεται θετικός στον κορωνοϊό με τεστ αντιγόνου δε θα χρειάζεται πλέον επιβεβαιωτικό μοριακό τεστ εφόσον δεν εκδηλώνει συμπτώματα, κάτι που σημαίνει ότι θα αρχίζουν άμεσα να μετρούν οι επτά ημέρες της απομόνωσης στην οποία υποχρεούνται οι φορείς.

Ο Μπόρις Τζόνσον σημείωσε ότι η χώρα είναι σήμερα σε πολύ διαφορετική θέση από το προηγούμενο κύμα της πανδημίας λόγω των εμβολιασμών με την τρίτη δόση, που καλύπτει ήδη πάνω από 34 εκ. πολίτες, των πολλών διαγνωστικών τεστ και των ηπιότερων συμπτωμάτων που προκαλεί η Όμικρον. Σημείωσε ότι χορηγήθηκαν 10 εκατομμύρια ενισχυτικές δόσεις τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Απαντώντας σε ερώτηση της προκατόχου του Τερέζα Μέι, ο Βρετανός Πρωθυπουργός είπε ότι η χώρα και η κοινωνία δεν μπορούν να προχωρήσουν επιλέγοντας συνεχώς τη λύση των lockdown.

«Πρέπει να παραμείνουμε προσεκτικοί και ασφαλώς δεν μπορώ να πω στο σώμα ότι μπορούμε να αποκλείσουμε απολύτως οτιδήποτε για να προστατεύσουμε το κοινό, αλλά είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να περάσουμε αυτό το κύμα της Όμικρον με τα μέτρα, με την ισορροπημένη και αναλογική προσέγγιση, που ακολουθούμε», σημείωσε ο κ. Τζόνσον. 

ε 194.747 ανήλθαν τα κρούσματα κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο το τελευταίο 24ωρο.

Πρόκειται για μικρή υποχώρηση από το ρεκόρ των 218.724 κρουσμάτων της Τρίτης.

Επιβεβαιώθηκαν επίσης ακόμα 334 θάνατοι φορέων κορωνοϊού εντός 28 ημερών από τη θετική διάγνωση, αν και ο απολογισμός περιλαμβάνει στοιχεία πέντε ημερών για την Αγγλία.

Οι εισαγωγές φορέων COVID σε νοσοκομείο ξεπέρασαν τις δύο χιλιάδες την 28η Δεκεμβρίου, ημέρα στην οποία αναφέρονται τα νεότερα στοιχεία. 

Συνολικά αριθμός των νοσηλευόμενων φορέων είχε ανέλθει χθες Τρίτη σε 17.276, δηλαδή έχει σχεδόν διπλασιαστεί σε δέκα ημέρες.

Οι διασωληνωμένοι έχουν επίσης αυξηθεί σε 911, μία αύξηση όμως της τάξης μόνο του 7% τις τελευταίες δέκα ημέρες.

Εξάλλου, την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού έχουν κάνει πλέον 34.586.810 πολίτες, δηλαδή το 60,1% του πληθυσμού από 12 ετών και πάνω.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top