T/Κ Τύπος: Θα δέχεται πιστοποιητικά εμβολιασμού από τα κατεχόμενα η Βρετανία

T/Κ Τύπος: Θα δέχεται πιστοποιητικά εμβολιασμού από τα κατεχόμενα η Βρετανία

Πιστοποιητικά εμβολιασμού των κατεχομένων θα δέχεται η Βρετανία από τη Δευτέρα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Kibris, η οποία επικαλείται ανακοίνωση της «προεδρίας», που χαιρετίζει την απόφαση αυτή.

Όπως μεταδίδει το ΓΤΠ, σε σημερινό της δημοσίευμα η Kibris γράφει ότι η ανακοίνωση της «προεδρίας» αναφέρει ότι «η Βρετανία ανακοίνωσε ότι από τις 10 Ιανουαρίου 2022 θα είναι έγκυρα τα πιστοποιητικά εμβολιασμού που δίδει το υπουργείο υγείας της τδβκ κατά την είσοδο στη χώρα τους υπό τον όρο ότι συμπεριλαμβάνονται τα εμβόλια που ενέκριναν».

Η βρετανική κυβέρνηση, προστίθεται, «ανακοίνωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της τις νέες αποφάσεις που έλαβε στο πλαίσιο των μέτρων για τον Covid-19 και γνωστοποίησε στην προεδρία της τδβκ μέσω της Βρετανικής Υπάτης Αρμοστείας ότι κατά την είσοδο στην Βρετανία θα είναι έγκυρα τα πιστοποιητικά εμβολιασμού που δίδει το υπουργείο υγείας της τδβκ».

Στην ανακοίνωση της «προεδρίας» υπενθυμίζεται ότι προέκυψαν δυσκολίες στα ταξίδια των «πολιτών» της «τδβκ» αμέσως μόλις άρχισαν οι εμβολιασμοί παγκοσμίως και αυξήθηκαν τα ταξίδια και ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ και το «υπουργείο εξωτερικών» προέβησαν σε διπλωματικές ενέργειες ενώπιον διαφόρων χωρών για να ξεπεραστούν αυτές οι δυσκολίες.

Επισημαίνοντας τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν μέσω της δικοινοτικής τεχνικής επιτροπής υγείας και των συντονιστών των δικοινοτικών τεχνικών επιτροπών, η ανακοίνωση υπενθυμίζει ότι συμφωνήθηκε από τον Τατάρ και τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ο συγχρονισμός των μέτρων των δύο πλευρών κατά του Covid-19 σε σχέση με τις διελεύσεις από τις 4 Ιουνίου 2021, το άνοιγμα όλων των σημείων διέλευσης και η εγκυρότητα των πιστοποιητικών εμβολιασμού των δύο πλευρών.

Αναφερόμενη στην απόφαση της Βρετανίας για αναγνώριση του πιστοποιητικού εμβολιασμού που παρέχει το «υπουργείο υγείας», σημειώνει ότι συνεχίζουν τις έντονες επαφές τους σε συντονισμό με το «υπουργείο εξωτερικών» για να αντικατοπτριστεί και στα ταξίδια στην Ευρώπη και σε άλλες χώρες αυτή η θετική, όπως αποκαλείται, εξέλιξη.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Θρίλερ για την Προεδρία της Βουλής: Τα σενάρια που φέρνουν κοντά ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ– Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις

LIVE: Θρίλερ για την Προεδρία της Βουλής: Τα σενάρια που φέρνουν κοντά ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ– Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις

​Η νέα Βουλή κάνει πρεμιέρα και η μάχη για το δεύτερο ανώτατο αξίωμα της Δημοκρατίας κορυφώνεται. Μετά την κάλπη της 24ης Μαΐου, οι 56 εκλεγμένοι βουλευτές παίρνουν τις θέσεις τους στα έδρανα για την πρώτη επίσημη Ολομέλεια, με μοναδικό αλλά κρίσιμο σκοπό την ανάδειξη του νέου Προέδρου του Σώματος. Οι διεργασίες στο παρασκήνιο πήραν φωτιά τα τελευταία εικοσιτετράωρα, οι συμμαχίες κλειδώνουν την τελευταία στιγμή και οι ισορροπίες κρέμονται από μια κλωστή. Το ThemaOnline βρίσκεται στον χώρο της Ολομέλειας, με τους δημοσιογράφους Γιώργο Μούσα και Χριστιάνα Παφίτη να σας μεταφέρουν λεπτό προς λεπτό όλο το παρασκήνιο, τις ψηφοφορίες, τις δηλώσεις και τις ανατροπές της μεγάλης πολιτικής αναμέτρησης:

BEST OF TOTHEMAONLINE