Στο 118% της κανονικής η βροχόπτωση μέχρι τις 24 Ιανουαρίου

Στο 118% της κανονικής η βροχόπτωση μέχρι τις 24 Ιανουαρίου

Στο 118% της κανονικής από την 1η Οκτωβρίου (έναρξη υδρολογικού έτους) έφτασε η βροχόπτωση στις ελεύθερες περιοχές μέχρι τις 08:00 της 24ης Ιανουαρίου.

 
Ειδικότερα, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία του Τμήματος Μετεωρολογίας, η συνολική βροχόπτωση μέχρι τις 24 Ιανουαρίου ανήλθε σε 348,1 χιλιοστά σε σύγκριση με 294 που είναι η κανονική βάσει των ιστορικών στοιχείων.
 
Με βάση τα στοιχεία ο βροχερός Ιανουάριος έχει δώσει μέχρι στιγμής 113,4 χιλιοστά βροχής που αντιστοιχεί στο 111% της κανονικής για το μήνα. Οι βροχές του Ιανουαρίου αντιστοιχούν σχεδόν στο ένα τρίτο (32,6%) της συνολικής βροχόπτωσης από την 1η Οκτωβρίου.
 
Εξάλλου, 12 από τους συνολικά 17 σταθμούς έχουν ξεπεράσει το 100% της κανονικής βροχόπτωσης.  Τα μεγαλύτερα ποσοστά, μέχρι τις 24 Ιανουαρίου, καταγράφηκαν στον Λιθροδόντα με 155% της κανονικής και ακολουθούν το αεροδρόμιο Λάρνακας με 143% και ο σταθμός του Κόρνου με 136%.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κύπρου σε περιοχή κρίσεων επιβάλλει αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα

ΠτΔ: Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κύπρου σε περιοχή κρίσεων επιβάλλει αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα

Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε μια περιοχή παρατεταμένων κρίσεων και ιδιαίτερης γεωστρατηγικής σημασίας, καθιστά ακόμη περισσότερο επιβεβλημένη την αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα της χώρας για ανθρωπιστικές αποστολές, αλλά και για την αντιμετώπιση πολλών άλλων σύγχρονων προκλήσεων, δήλωσε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στην τελετή εγκαινίων του Μουσείου Πολεμικής Δράσης, Ιστορίας και Τιμής του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Πυροβολικού στη Λευκωσία.