Δρ. Πάνος: Δεν λέει να... φύγει ο κορωνοϊός - «Θα παραμείνει μαζί μας για πέντε με δέκα χρόνια»

Δρ. Πάνος: Δεν λέει να... φύγει ο κορωνοϊός - «Θα παραμείνει μαζί μας για πέντε με δέκα χρόνια»

Για έξι εβδομάδες αναμένεται να κρατήσει το κύμα της παραλλαγής «Όμικρον, σύμφωνα με την πρόβλεψη του καθηγητή παθολογίας και λοιμωδών νοσημάτων, Γιώργου Πάνου.

Ο Δρ. Πάνος μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΑΣΤΡΑ για την αποκλιμάκωση της κατάστασης στην Κύπρο μέσα στις πρώτες τέσσερις εβδομάδες.

Τα κρούσματα στην Κύπρου έχουν σταθεροποιηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, ωστόσο άπαντες βρίσκονται σε εγρήγορση σε περίπτωση που γεμίσουν ξανά τα νοσοκομεία.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Δρ. Πάνος «η Όμικρον έκανε την εμφάνισή της γύρω στις 27 Δεκεμβρίου, βρισκόμαστε περίπου μια εβδομάδα πιο νωρίς στην ελάττωση των κρουσμάτων και στην έναρξη αποκλιμάκωσης της κατάστασης».

Έπειτα ανέφερε ότι «ο κορωνοϊός θα παραμείνει μαζί μας για 5 με 10 χρόνια καθώς όπως είπε έρχονται αλλεπάλληλα κύματα με διαφορετικές παραλλαγές».

Καταληκτικά είπε πως «αν είμαστε τυχεροί και παραμείνουμε σε μια παραλλαγή τύπου Όμικρον με μεγάλη μεταδοτικότητα αλλά μικρότερη νοσηρότητα, τότε αναμένεται να είναι υπό έλεγχο η εξέλιξη των πραγμάτων. Πάνω από 80% του πληθυσμού πρέπει να εμβολιαστεί για προστασία του γενικού πληθυσμού και τις ευπαθείς ομάδες».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Εξηγεί η Ολγκίν: Μήνυμα από Τουρκία έλαβε από «πρέσβη» στα κατεχόμενα - «Το εξήγησα στον ΠτΔ»

Εξηγεί η Ολγκίν: Μήνυμα από Τουρκία έλαβε από «πρέσβη» στα κατεχόμενα - «Το εξήγησα στον ΠτΔ»

Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, δήλωσε την Τετάρτη μετά από συνάντησή της με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, ότι συνάντησε τον Τούρκο «πρέσβη» στα κατεχόμενα για να λάβει μήνυμα που της απεστάληκε από την Αγκυρα.