ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Πέραν των 1200 μαθητών πήγαν για έλεγχο με «test to stay» - Πόσα θετικά περιστατικά εντοπίστηκαν

Πέραν των 1200 μαθητών πήγαν για έλεγχο με «test to stay» - Πόσα θετικά περιστατικά εντοπίστηκαν

Στα 18 ανήλθαν τα θετικά περιστατικά που εντοπίστηκαν σήμερα, Τετάρτη 26 Ιανουαρίου από το μέτρο του «test to stay» στα σχολεία.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, συνολικά 1223 παιδιά πήγαν για εξέταση ως στενές επαφές, στα διάφορα σημεία των σχολικών μονάδων.

Υπενθυμίζεται ότι τα παιδιά που αποτελούν στενές επαφές επιβεβαιωμένου περιστατικού COVID-19 και βάσει πρωτοκόλλου πρέπει να περιοριστούν, θα πρέπει καθημερινά για την περίοδο 6 ημερών να μεταφέρονται από τους γονείς τους σε προκαθορισμένα σημεία δειγματοληψίας που θα λειτουργούν σε σχολικές μονάδες, για να υποβάλλονται σε τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (Rapid test) και στην συνέχεια εάν το αποτέλεσμα της εξέτασης είναι αρνητικό, να μεταφέρονται στη σχολική τους μονάδα.

Τα συγκεκριμένα σημεία, θα λειτουργούν από τις 7π.μ μέχρι τις 8:00π.μ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των μαθητών που θα αποτελούν στενές επαφές. (Για τους μαθητές/τριες της Μέσης Εκπαίδευσης συστήνεται όπως προσέρχονται μεταξύ των ωρών 07:00 – 07:30, ώστε να μην υπάρχει περαιτέρω απώλεια διδακτικού χρόνου).

Οι μαθητές/τριες της Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης που διαμένουν σε απομακρυσμένες ή ορεινές κοινότητες θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται από τα σημεία δειγματοληψίας που θα επισκέπτονται τις σχολικές μονάδες, όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Υγείας.

Διευκρινίζεται ότι σε κάθε περίπτωση, την ευθύνη συνοδείας και επίβλεψης των παιδιών που θα προσέρχονται στα κέντρα δειγματοληψίας που βρίσκονται στα σχολεία, έχουν οι γονείς/κηδεμόνες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να καταχωρηθεί στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο από τη νομική ομάδα του Γενικού Εισαγγελέα, αίτημα για παύση του Γενικού Ελεγκτή, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top