ΔΙΕΘΝΗ

«Η Ουκρανία χρειάζεται τα φονικά όπλα, όμως δεν κρίνουμε τη στάση των χωρών του ΝΑΤΟ» λέει το Λονδίνο

«Η Ουκρανία χρειάζεται τα φονικά όπλα, όμως δεν κρίνουμε τη στάση των χωρών του ΝΑΤΟ» λέει το Λονδίνο

Ακολουθώντας διπλωματικές ισορροπίες και με βάση τις διαφορετικές φωνές που διαμορφώνονται εντός της Ευρώπης, το Λονδίνο χαράσσει πολιτική για το ουκρανικό.

Η Βρετανία δεν κρίνει χώρες που έχουν επιλέξει να μην προμηθεύσουν την Ουκρανία με φονικά όπλα, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Μπεν Oυάλας κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Βερολίνο.

Όταν ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Γερμανό ομόλογό του, εάν αισθάνεται ότι η Γερμανία κάνει αρκετά για να αποτρέψει μια ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο Ουάλας απάντησε: «το πλεονέκτημα του να είσαι στο ΝΑΤΟ είναι ότι υπάρχουν 30 σύμμαχοι, συνεπώς μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε την Ουκρανία με τον δικό μας τρόπο».

«Προφανώς το Ηνωμένο Βασίλειο έχει διαμορφώσει την άποψη ότι η βοήθεια με θανατηφόρο υλικό που έχει αμυντικό τακτικό χαρακτήρα είναι κάτι που χρειάζονται οι Ουκρανοί. Αλλά εμείς δεν κρίνουμε άλλες χώρες», σημείωσε.

Γερμανία: Προμηθεύει με 5.000 στρατιωτικά κράνη την Ουκρανία

Η Γερμανία θα προμηθεύσει τις ουκρανικές δυνάμεις με 5.000 στρατιωτικά κράνη ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Άμυνας Κριστίνε Λάμπρεχτ, εν μέσω αυξανόμενων επικρίσεων απέναντι στο Βερολίνο για την άρνησή του να χορηγήσει όπλα στο Κίεβο για την ενίσχυση της στρατιωτικής άμυνας της Ουκρανίας έναντι μιας πιθανής ρωσικής εισβολής.

«Έλαβα μια επιστολή από την ουκρανική πρεσβεία, με την οποία ζητούσε στήριξη με στρατιωτικό εξοπλισμό, κράνη, για την ακρίβεια», τόνισε η Λάμπρεχτ σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο. «Θα προμηθεύσουμε την Ουκρανία με 5.000 κράνη - ως ένα σαφές μήνυμα: Είμαστε στο πλευρό σας».

Ενώ οι ΗΠΑ και η Βρετανία έχουν αρχίσει να στέλνουν περισσότερα όπλα στην Ουκρανία, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς έχει απορρίψει το ενδεχόμενο αποστολής «φονικών όπλων» στην Ουκρανία, παρά τα επανειλημμένα αιτήματα του Κιέβου εν μέσω συσσώρευσης ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στα ουκρανικά σύνορα.


ΝΑΤΟ: Προετοιμαζόμαστε και για το χειρότερο

Το ΝΑΤΟ έστειλε εγγράφως την απάντησή του στη Ρωσία για τις εγγυήσεις ασφαλείας που αξιώνει η Μόσχα, δήλωσε ο γενικός γραμματέας της βορειοατλαντικής συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες. «Καλούμε τη Ρωσία για ακόμη μία φορά να αποκλιμακώσει αμέσως την ένταση.

Το ΝΑΤΟ πιστεύει ακράδαντα ότι οι εντάσεις και οι διαφωνίες πρέπει να επιλύονται μέσω του διαλόγου και της διπλωματίας», είπε ο Στόλτενμπεργκ στους δημοσιογράφους.

Διαβεβαιώνοντας πως οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ έχουν τεθεί σε αυξημένο επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας, ο Στόλτενμπεργκ ανέφερε πως ελπίζει στην καλύτερη δυνατή λύση, αλλά η Συμμαχία «έχει προετοιμαστεί για το χειρότερο».

«Βλέπουμε περισσότερα στρατεύματα κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, αλλά τώρα και στη Λευκορωσία, όπου η Ρωσία αναπτύσσει χιλιάδες στρατιώτες, εκατοντάδες αεροσκάφη, πυραύλους S-400 και άλλα προηγμένα οπλικά συστήματα», τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι κλιμακώνεται η ένταση στην περιοχή.

Επανέλαβε την έκκληση του προς τη Ρωσία για αμοιβαία επαναλειτουργία των γραφείων σε Βρυξέλλες και Μόσχα, καθώς και πλήρη χρήση των στρατιωτικών διαύλων επικοινωνίας για την προώθηση της διαφάνειας και την αποφυγή κινδύνων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top