ΔΙΕΘΝΗ

Κινέζικη Πρωτοχρονιά 2022: Μπαίνει το έτος της Τίγρης

Κινέζικη Πρωτοχρονιά 2022: Μπαίνει το έτος της Τίγρης

Με λαμπερά φανάρια, παραδοσιακά φαγητά και έναν αέρα προσμονής για το τι θα ακολουθήσει, η Google υποδέχεται με το σημερινό Doodle το νέο Έτος της Τίγρης και γιορτάζει την έναρξη του Νέου Σεληνιακού Έτους το 2022.

Τι είναι το Νέο Σεληνιακό Έτος
Η Κινέζικη Πρωτοχρονιά ( Νέο Σεληνιακό Έτος) σύμφωνα με το sansimera, είναι μεγαλύτερη γιορτή στην Κίνα και την κινέζικη διασπορά. Δεν έχει σταθερή ημερομηνία, επειδή το κινεζικό ημερολόγιο είναι σεληνιακό. Η Κινέζικη Πρωτοχρονιά ξεκινά την ημέρα της δεύτερης νέας σελήνης μετά το χειμερινό ηλιοστάσιο. Το 2022 γιορτάζεται την 1η Φεβρουαρίου και οι απανταχού Κινέζοι εισέρχονται στο Έτος της Τίγρης ή το έτος 4720 από τη βασιλεία του Κίτρινου Αυτοκράτορα (3η χιλιετία π.Χ.).

Ο θρύλος αναφέρει ότι στα παλιά χρόνια, ο Βούδας ζήτησε από όλα τα ζώα να τον συναντήσουν την κινέζικη Πρωτοχρονιά. Μόνο 12 ανταποκρίθηκαν στην πρόκλησή του (Αρουραίος, Βουβάλι, Τίγρης, Κουνέλι, Δράκος, Φίδι, Άλογο, Τράγος, Πίθηκος, Κόκορας, Σκύλος, Γουρούνι) και ο Βούδας ονόμασε κάθε χρόνο με το όνομα ενός από τα ζώα. Έτσι, κάθε 12 χρόνια ένα από αυτά τα ζώα έχει την τιμητική του. Ο Βούδας έκανε γνωστό ότι κάθε άνθρωπος που θα γεννηθεί στο έτος ενός από τα 12 ζώα θα έχει κάποια από τα χαρακτηριστικά αυτού του ζώου.

Για παράδειγμα όσοι γεννηθούν το Έτος της Τίγρης είναι δυναμικοί και φιλόδοξοι, τολμηροί και θαρραλέοι, ενθουσιώδεις και γενναιόδωροι, με αυτοπεποίθηση και αισθήματα δικαιοσύνης και αλληλεγγύης.

Τα χαρακτηριστικά της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς
Το νέο έτος συμβολίζει μια νέα αρχή και πολλές παραδόσεις συλλαμβάνουν αυτή την ιδέα. Οι προετοιμασίες ξεκινούν δέκα ημέρες πριν από το σεληνιακό νέο έτος με πολλούς να καθαρίζουν τα σπίτια τους ως έναν τρόπο να διώξουν την κακή τύχη από το προηγούμενο έτος.

Παρασκευάζονται πολλά παραδοσιακά φαγητά που αντιπροσωπεύουν καλή τύχη, όπως τα ψάρια (αφθονία) και τα μανταρίνια (ευοδοξία). Οι οικογένειες διακοσμούν τα σπίτια τους με λουλούδια όπως άνθη ροδακινιάς, κόκκινα φανάρια αλλά και κόκκινα πανό με φράσεις που εύχονται στους ανθρώπους τύχη και ευημερία.

Πηγή: news247.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top