ΔΙΕΘΝΗ

Ελπίδα Ερντογάν για λειτουργία πυρηνικού σταθμού Άκκουγιου το 2023

Ελπίδα Ερντογάν για λειτουργία πυρηνικού σταθμού Άκκουγιου το 2023

Την ελπίδα ότι οι δύο μονάδες του πυρηνικού σταθμού Άκκουγιου θα τεθούν σε λειτουργία το 2023, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνοντας παράλληλα ότι «δεύτερος πυρηνικός σταθμός έρχεται σύντομα».

Σε ομιλία του στην Γενική Συνέλευση της Συνομοσπονδίας Νέων Επιχειρηματιών Τουρκίας, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «ο στόχος μας να βάλουμε τη χώρα μας στις 10 κορυφαίες οικονομίες του κόσμου δεν είναι μια κενή υπόσχεση, μια κενή ρητορική, μια ρητορική δήλωση, μια φούσκα που έσκασε από την πολιτική κερκίδα». Αντίθετα, ανέφερε, «δημιουργήσαμε πρώτα τις υποδομές για να πραγματοποιήσουμε αυτόν τον ισχυρισμό και μετά δηλώσαμε τον στόχο μας».

Η πολιτική μας, είπε, «είναι πολιτική εργασίας και υπηρεσιών. Δεν σταματάμε, δουλεύουμε», προσθέτοντας ότι «ένας δεύτερος πυρηνικός σταθμός έρχεται σύντομα. Έχουμε δουλειά μπροστά μας».

Απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση ο Τούρκος Πρόεδρος είπε «στη δική σας ζωή είχατε μόνο κεριά και λάμπες λαδιού. Ενώ εμείς φτάσαμε μέχρι εδώ. Και δεν μείναμε μέχρι εδώ. Φτιάξαμε ηλιακά εργοστάσια, πυρηνικούς σταθμούς, ό,τι δεν μπορούσατε να φανταστείτε, το μετατρέψαμε σε πραγματικότητα».

Για το Άκκουγιου ο κ. Ερντογάν εξέφρασε την ελπίδα ότι θα τεθούν σε λειτουργία οι δύο μονάδες του το 2023.

Λοιπόν, διερωτήθηκε, «γιατί πιστεύετε ότι γίνεται προσπάθεια να στερηθεί η χώρα μας αυτής της ευκαιρίας όταν υπάρχουν 443 πυρηνικοί σταθμοί σε λειτουργία σε 32 διαφορετικές χώρες του κόσμου και υπάρχουν ακόμη εργοστάσια υπό κατασκευή»;

Γιατί, συνέχισε, «το Άκκουγιου, ένα από τα πιο στρατηγικά έργα της Τουρκίας, ενοχλεί κάποιον που τρώει το ψωμί αυτής της χώρας και πίνει το νερό της; Ποιος θα μπορούσε να είναι ο λόγος που ο αρχηγός του δεύτερου μεγαλύτερου κόμματος της χώρας συμμετείχε σε αυτή την αρνητική εκστρατεία»;

Απευθυνόμενος στον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου τον κάλεσε εάν θέλει να πάει στο Άκκουγιου να δει πως είναι το πυρηνικό εργοστάσιο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top