ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΔΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: Αυτά είναι τα δυο σενάρια για το μέλλον της πανδημίας - Πως θα συνεχίσουμε να ζούμε με τον ιό - ΒΙΝΤΕΟ

ΔΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: Αυτά είναι τα δυο σενάρια για το μέλλον της πανδημίας - Πως θα συνεχίσουμε να ζούμε με τον ιό  - ΒΙΝΤΕΟ

Σε σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού προσανατολίζονται τα μέλη της επιδημιολογικής ομάδας, σύμφωνα με τα όσα είπε ο καθηγητής μοριακής ιολογίας και μέλος της συμβουλευτικής επιστημονικής επιτροπής Δρ. Πέτρος Καραγιάννης.

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Alpha Καλημέρα το πρωί της Παρασκευής ο Δρ. Καραγιάννης τόνισε πως η ανοσία της αγέλης μπορεί να μην επιτευχθεί ποτέ και αυτό οφείλεται στις μεταλλάξεις του κορωνοϊού που εμφανίζονται, καθώς όπως εξήγησε η ανοσία ενός ατόμου πέφτει μέσα στους 3-4 μήνες περίπου.

«Καταλαβαίνετε ότι δεν μπορούμε να κολλούμε όλοι ταυτόχρονα για να κάνουμε ένα τοίχος, είναι σταδιακή η μόλυνση και εκείνο το 94% που χρειαζόμαστε νομίζω δεν θα το πετύχουμε.», είπε χαρακτηριστικά.

Σε σχέση με το ποσοστό της εμβολιαστικής κάλυψης που κάποτε θέλαμε να είναι 60%, ενώ σήμερα μιλάμε για 90-95%, ο Δρ. Καραγιάννης εξήγησε πως με το αρχικό στέλεχος του κορωνοϊού χρειαζόμασταν πιο χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, ενώ με τις μεταλλάξεις το ποσοστό αυξήθηκε.

Τα δυο σενάρια που υπάρχουν για την πορεία της πανδημίας, σύμφωνα με τον Δρ. Καραγιάννη είναι: ή θα συνεχίσουμε να ζούμε με περιοριστικά μέτρα για πολλά χρόνια ακόμη ή θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα ζώντας με τον κορωνοιό, επισημαίνοντας πως ο ίδιος τάσσεται υπέρ του δεύτερου.

«Προς τα εκεί πάμε, στη δεύτερη εκδοχή πάμε θεωρώ και προς τα εκεί κινούμε και εγώ δηλαδή ότι ενόσω νέα στελέχη δεν είναι ιδιαίτερα νοσογόνα, εκείνο που χρειάζεται πλέον είναι η προστασία των ευάλωτων ομάδων και των ηλικιωμένων και οποιασδήποτε άλλης ομάδας είναι επικίνδυνο και ο υπόλοιπος πληθυσμός να συνεχίζει τη ζωή του, θα μολύνεται φυσικά και ίσως κάποιοι από αυτούς να έχουν σοβαρά προβλήματα όμως η πλειονότητα θα το περάσει σχετικά ήπια, ή σαν μια γρίπη», ανέφερε.

Δείτε εδώ το βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top