ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβέρωφ για Ουράνιο Ιωαννίδη: «Υπήρξε πάντοτε ένας προοδευτικός άνθρωπος» - «Έθεσε τους υψηλότερους των στόχων»

Αβέρωφ για Ουράνιο Ιωαννίδη: «Υπήρξε πάντοτε ένας προοδευτικός άνθρωπος» - «Έθεσε τους υψηλότερους των στόχων»

Το εγκώμιο του Ουράνιου Ιωαννίδη έπλεξε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, σε ομιλία του στο φιλολογικό μνημόσυνο του πρώην Υπουργού Παιδείας.

Ακολουθεί αυτούσια η ομιλία του Αβέρωφ Νεοφύτου.

Αγαπητά μέλη της οικογένειας του Ουράνιου Ιωαννίδη,
Αγαπητοί φίλοι,

Με ευλάβεια συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ για να αποδώσουμε τις δέουσες τιμές σε μια εξέχουσα μορφή της πατρίδας μας, σε έναν ευπατρίδη με όλη τη σημασία της λέξεως, έναν άνθρωπο που άφησε θετικό το αποτύπωμά του στις ζωές όλων μας, τον Ουράνιο Ιωαννίδη.

Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τη Γραμματεία Αθλητισμού της παράταξής μας για την πρωτοβουλία αυτή. Σήμερα μας δίνεται η ευκαιρία όχι μόνο να επαναφέρουμε καλά στη μνήμη μας το έργο του Ουράνιου Ιωαννίδη αλλά κυρίως να διδαχτούμε από αυτό.

Οι μέρες που ζούμε βλέπετε, είναι τέτοιες που απαιτούν οι χαρακτήρες που παρέδωσαν διδάγματα ταπεινότητας, αλτρουισμού και προαγωγής του κοινού καλού, να μην λησμονούνται. Χαρακτήρες που επέδειξαν το μεγαλείο τους με τη στάση τους, είτε όσο αφορά την παράταξή μας τον Δημοκρατικό Συναγερμό είτε τη χώρα, όπως έπραξε ο Ουράνιος, ν’ αποτελούν φωτεινά παραδείγματα. Αυτή είναι η μεγάλη και βαρύτατη για όλους μας παρακαταθήκη του Ουράνιου Ιωαννίδη και η οποία είναι και θα δηλώνει διαρκώς παρούσα μέσα από τις σκέψεις αλλά κυρίως τις πράξεις όλων όσοι βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να τον τιμήσουμε.

Φίλες και φίλοι,

Ο Ουράνιος Ιωαννίδης υπήρξε πάντοτε ένας προοδευτικός άνθρωπος. Κι αυτή του η αρετή μετουσιώθηκε σε πράξη μέσα από οποιοδήποτε πόστο κλήθηκε να υπηρετήσει τον Δημοκρατικό Συναγερμό και τη χώρα. Γι’ αυτό και άνθρωποι σαν τον Ουράνιο είναι σπάνιοι. Διότι δεν θα βρούμε εύκολα κάποιον που με την ίδια επιτυχία και με βάση την πολυδύναμη και χαρισματική του προσωπικότητα, να έχει υπηρετήσει την παιδεία, τον αθλητισμό και την πατρίδα μας το ίδιο καλά και πάντα με θετικό πρόσημο.

Τα επιτεύγματα του Ουράνιου θέλουμε ώρες να τα πούμε. Είναι κορυφές στις οποίες έφτανε ο ίδιος για να θέσει και πάλι για τον εαυτό του, πιο ψηλά τον πήχη. Κι αυτά του τα επιτεύγματα, δεν τον απομάκρυναν από τα δομικά συστατικά που είχε ο ίδιος χτίσει μέσα του. Δεν κατέστη απρόσιτος αλλά πιο ευγενικός και πιο πρόσχαρος. Δεν κατέστη οκνηρός αλλά πιο μελετηρός και οργανωτικός. Δεν επαναπαύτηκε αλλά έθεσε τους υψηλότερους των στόχων. Και τα κατάφερνε διότι ήταν άνθρωπος με σταθερές αρχές, ιδέες, όραμα και προσανατολισμό. Με τη νηφαλιότητα και την πραότητα στην πρώτη θέση της κάθε του απόφασης, συνδύαζε ιδανικά αυτές του τις αρχές του με καινοτομίες και έργο που έμεινε πίσω και μνημονεύεται μέχρι και σήμερα ως πρωτοποριακό αλλά και θεμελιώδες.

Φίλες και φίλοι,

Για εμάς που είχαμε την τιμή να είμαστε φίλοι του, για την οικογένεια και τους οικείους του, για τον πολύ κόσμο που ο Ουράνιος δέχτηκε και έκανε δικό του, θα παραμείνει για πάντα όχι ακόμη ένας άνθρωπος που γνωρίσαμε αλλά ένας σταθμός για τη δική μας την προσωπικότητα.

Με την άσβεστη αγάπη του για τον τόπο μας, για την εθνική μας καταγωγή και την ελληνική μας κληρονομιά, ο Ουράνιος Ιωαννίδης είναι και θα παραμείνει μια φωτισμένη προσωπικότητα που αγωνίστηκε με όλες του τις δυνάμεις για το κοινό καλό, εμμένοντας στα ιδεώδη και τις ευγενείς αξίες που αταλάντευτα είχε οδηγό.

Γι’ αυτό και στο σημείο αυτό θέλω να δώσω τα συγχαρητήριά μου στην Ομάδα Παραγωγής Πολιτικής του Δημοκρατικού Συναγερμού για τον Αθλητισμό, για την απόφαση που πήρε και η οποία αφορά την ετήσια καθιέρωση βραβείου με την επωνυμία «Ουράνιος Ιωαννίδης», σε αθλητές μας ή στελέχη του αθλητισμού που ξεχώρισαν.

Φίλες και φίλοι,

Θέλω να κλείσω αυτό το σύντομο χαιρετισμό μου στη σημερινή εκδήλωση προς τιμήν του Ουράνιου Ιωαννίδη, απευθυνόμενος στην οικογένεια και δίνοντας μια υπόσχεση από καρδιάς.

Όσοι είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε τον Ουράνιο, να συνεργαστούμε μαζί του, να βρεθούμε προς στιγμήν απέναντι αλλά πάντοτε μέσα στα θέσμια που επέβαλλε η πολιτική και η κομματική μας ταυτότητα, θα κρατήσουμε ζωντανή και τη μνήμη του και τα διδάγματα ζωής.

Αυτή είναι η κληρονομιά του Ουράνιου και αυτή είναι και η πυξίδα μας στους δύσκολους σημερινούς καιρούς.

Σας ευχαριστώ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top