Στη Μόσχα ο Βρετανός Υπουργός Άμυνας για αποκλιμάκωση στην Ουκρανία

Στη Μόσχα ο Βρετανός Υπουργός Άμυνας για αποκλιμάκωση στην Ουκρανία

Στη Μόσχα βρίσκεται ο Υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Μπεν Γουάλας για συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Σοϊγκού, στο πλαίσιο της διπλωματικής προσπάθειας αποκλιμάκωσης της έντασης στα σύνορα της Ουκρανίας.


Είναι η πρώτη επίσκεψη Βρετανού Υπουργού Άμυνας στη Ρωσία από το 2001. Ερωτηθείς για το τι ελπίζει να πετύχει με το ταξίδι, ο κ. Γουάλας είπε ότι θα ζητήσει να παύσει η συγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων στα σύνορα με την Ουκρανία, να επιτευχθεί αποκλιμάκωση και να αποτραπεί μια ρωσική εισβολή, ενώ θα τονίσει ότι η Δύση θα υλοποιήσει τις προειδοποιήσεις για βαριές κυρώσεις κατά της Ρωσίας αν πράγματι γίνει μια εισβολή.

Σχολίαζε δε ότι ο κ. Σοϊγκού είναι στον πιο στενό κύκλο του Προέδρου Πούτιν και μπορεί να έχει επιρροή πάνω του, όπως και ο στρατηγός Γερασίμοφ, ο οποίος επίσης θα είναι παρών στη συνάντηση. Ομοίως, ο κ. Γουάλας συνοδεύεται από τον αρχηγό των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων ναύαρχο σερ Τόνι Ράντακιν, ο οποίος είπε πως θέλει μία συζήτηση με αλληλοσεβασμό στις ανησυχίες της κάθε πλευράς.

Η επίσκεψη του κ. Γουάλας έρχεται μία ημέρα μετά από τη συνάντηση στη Μόσχα σε πολύ ψυχρό κλίμα της Βρετανίδας Υπ. Εξωτερικών Λιζ Τρας με τον ομόλογό της Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος δήλωσε στην κοινή συνέντευξη Τύπου ότι η συζήτησή τους ήταν σαν συνομιλία κωφάλαλων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Ξεκίνησε η μάχη για το 2028-Το χρίσμα, οι φιλοδοξίες και ο κίνδυνος νέας ρήξης

ΔΗΣΥ: Ξεκίνησε η μάχη για το 2028-Το χρίσμα, οι φιλοδοξίες και ο κίνδυνος νέας ρήξης

Το πολιτικό ημερολόγιο μπορεί να γράφει ακόμη 2026, όμως στην Πινδάρου αρκετοί σκέφτονται ήδη το 2028. Και όσο περνά ο χρόνος, τόσο πιο καθαρό γίνεται ότι η μάχη για το Προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Συναγερμού δεν θα είναι μια απλή εσωκομματική διαδικασία, αλλά μια αναμέτρηση που θα επηρεάσει συνολικά την πορεία της παράταξης τα επόμενα χρόνια.