ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΕΜΑ: Αξιολογεί ξανά όλα τα δεδομένα για διαταραχές σε γυναίκες έπειτα από εμβόλια mRNA

ΕΜΑ: Αξιολογεί ξανά όλα τα δεδομένα για διαταραχές σε γυναίκες έπειτα από εμβόλια mRNA

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε ότι επανεξετάζει τις αναφορές για διαταραχές στις γυναίκες όπως έντονη εμμηνοροϊκή αιμορραγία ή απουσία έμμηνου ρύσης μετά από εμβολιασμό με τα mRNA των Pfizer/BioNTech και Moderna.

Όπως μετέδωσε το Reuters, η αξιολόγηση έγινε έπειτα από αναφορές για διαταραχές της εμμήνου ρύσεως ύστερα από τη λήψη και των δύο εμβολίων, ενώ δεν είναι ακόμη σαφές εάν υπήρχε αιτιώδης σύνδεση μεταξύ των εμβολίων κατά της Covid-19 και των αναφορών, σημείωσε η υπηρεσία.

Ο EMA τον Δεκέμβριο ανακοίνωσε ότι δεν είχε αποδείξει την ύπαρξη σχέσης μεταξύ των αλλαγών στους εμμηνορροϊκούς κύκλους και των εμβολίων κατά κορονοϊού Covid-19. Είχε προηγηθεί μελέτη στη Νορβηγία, η οποία έδειξε ότι ορισμένες γυναίκες είχαν πιο βαριές περιόδους μετά τον εμβολιασμό.

Ο οργανισμός την Παρασκευή πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν επίσης στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι τα εμβόλια κατά της Covid-19 επηρέασαν τη γονιμότητα.
Μετά από εξέταση των διαθέσιμων στοιχείων, η Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης (PRAC) του EMA είπε ότι αποφάσισε να ζητήσει αξιολόγηση όλων των διαθέσιμων δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των αναφορών από ασθενείς και επαγγελματίες υγείας, κλινικών δοκιμών και της δημοσιευμένης βιβλιογραφίας.

Πηγή: ethnos.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Ραγδαίες εξελίξεις - Πληροφορίες ότι η Κλαϊδη εγκαταλείπει την υπεράσπιση του Νεκτάριου

Κατακλυσμός 2024: Όλες οι εκδηλώσεις της Κύπρου – Αυτοί είναι οι τραγουδιστές –έκπληξη- που θα έρθουν στο νησί

«Χρυσό» το καρπούζι: Αυτός είναι ο λόγος που πήραν «φωτιά» οι τιμές - Αναμένεται νέα άνοδος και σε άλλα προϊόντα

ΗΠΑ: Σάλος από διαφήμιση με twerking σε γυμναστήριο σχολείου για τουρνουά μπάσκετ - Ακυρώθηκε η εκδήλωση

Ανείπωτη θλίψη για τον 41χρονο Παναγιώτη - Καταγγελία ότι απεβίωσε λόγω ασυνεννοησίας γιατρών

Άννα Μονογιού: Τα συγκινητικά λόγια για τον Διονύση Τσακνή - Εμφανίστηκε σε live σύνδεσηΕπιστολή Αννίτας στον Χριστοδουλίδη για τα κλιματιστικά στα σχολεία - «Απαιτείται η κατάλληλη πρόβλεψη στον προϋπολογισμό του 2025»

Επιστολή Αννίτας στον Χριστοδουλίδη για τα κλιματιστικά στα σχολεία - «Απαιτείται η κατάλληλη πρόβλεψη στον προϋπολογισμό του 2025»

Η εγκατάσταση κλιματιστικών σχεδόν στο σύνολο των σχολικών μονάδων της χώρας μας αποτελεί αδήριτη ανάγκη, επισημαίνει η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αννίτα Δημητρίου σε επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top