Σήκωσαν χειρόφρενο τα λεωφορεία Λευκωσίας και Λάρνακας - Προσπάθεια τερματισμού της απεργίας στο Υπ. Μεταφορών

Σήκωσαν χειρόφρενο τα λεωφορεία Λευκωσίας και Λάρνακας - Προσπάθεια τερματισμού της απεργίας στο Υπ. Μεταφορών

Συνάντηση με εκπροσώπους της εταιρείας Cyprus Public Transport και των συντεχνιών των εργαζομένων στην εταιρεία συγκλήθηκε σήμερα το πρωί στο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε μια προσπάθεια να τερματιστεί η επ΄ αόριστον απεργία των εργαζομένων της εταιρείας στα λεωφορεία Λευκωσίας και Λάρνακας που έχει ως αποτέλεσμα οι κάτοικοι των δύο πόλεων να μην έχουν τη δυνατότητα χρήσης των λεωφορείων για την διακίνηση τους.

Συγκεκριμένα, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, προσπάθεια του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Σταύρου Μιχαήλ, ο οποίος συγκάλεσε τη συνάντηση για τις 10:00, θα είναι να τερματιστεί η επ΄ αόριστον απεργία των εργαζομένων και να συνεχιστεί ο διάλογος ενώπιον του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Οι εργαζόμενοι, με τη στήριξη των Συντεχνιών τους ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ-ΠΕΟ και ΟΜΕΠΕΓΕ-ΣΕΚ, κατήλθαν από χθες το μεσημέρι, σε αυθόρμητη απ’ αόριστον απεργία και απαιτούν ανάκληση των απολύσεων των 36 εργαζομένων απαιτούν στις οποίες προχώρησε χθες αλλά και να συνεχιστεί ο διάλογος που βρισκόταν σε εξέλιξη ενώπιον του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Σήμερα η πρώτη συνάντηση των διαπραγματευτών: H ρητορική Ερχιουρμάν, οι εσωτερικές αντιδράσεις και οι γεωπολιτικές σκιές

Κυπριακό: Σήμερα η πρώτη συνάντηση των διαπραγματευτών: H ρητορική Ερχιουρμάν, οι εσωτερικές αντιδράσεις και οι γεωπολιτικές σκιές

Σε κλίμα επιβαρυμένο από νέες εντάσεις, πολιτικές αιχμές και αυξημένη καχυποψία, οδηγούνται σήμερα, οι δύο διαπραγματευτές του Κυπριακού. Η συνάντηση Μενέλαου Μενελάου και Μεχμέτ Ντάνα-η πρώτη μετά την εκλογή του Τουφάν Έρχιουρμάν- δεν αναμένεται να παράξει ουσιαστική πρόοδο, αλλά ήδη λειτουργεί ως βαρόμετρο για το τι έχει αλλάξει και, κυρίως, για το τι δεν έχει.