ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΝΟΙΚΙΑ - ΚΥΠΡΟΣ: Ο πόλεμος οδήγησε σε υψηλές τιμές στη Λεμεσό - Αυξήσεις και στην αγορά νέων διαμερισμάτων

ΕΝΟΙΚΙΑ - ΚΥΠΡΟΣ: Ο πόλεμος οδήγησε σε υψηλές τιμές στη Λεμεσό - Αυξήσεις και στην αγορά νέων διαμερισμάτων

Οι τιμές των ενοικίων στην πόλη της Λεμεσού φαίνεται να κρατιούνται σε αρκετά υψηλά επίπεδα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου και Μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Κτηματομεσιτών Επιχειρηματιών Κύπρου (ΣΚΕΚ), Ανδρέα Καουρή, σε αυτό συνεισέφερε ο πόλεμος στην Ουκρανία αφού αρκετοί ήταν οι Ουκρανοί αλλά και οι Ρώσοι που ταξίδεψαν στην Κύπρο αυτό το διάστημα και αναζήτησαν κατοικίες και διαμερίσματα για ενοικίαση, ανεβάζοντας έτσι την ζήτηση.

Αγορά νέων διαμερισμάτων

Όσον αφορά την αγορά νέων διαμερισμάτων, όπως αναφέρει στο ThemaOnline ο κ. Καουρής, οι τιμές έχουν αυξηθεί λόγω της πολύ υψηλής τιμής των πρώτων υλών και συγκεκριμένα του σιδήρου και της ξυλείας. «Η αύξηση αυτή έφερε και αύξηση των τιμών των μεταχειρισμένων διαμερισμάτων αφού οι ιδιοκτήτες τους ζητούν υψηλότερη τιμή πώλησης», συμπλήρωσε.

Μειώσεις σε βάθος χρόνου

Ερωτηθείς εάν θα δούμε μειώσεις σύντομα, ο κ. Καουρής παραθέτοντας τη δική του ανάλυση σημείωσε: «Σίγουρα ένας πόλεμος έχει πάντοτε τις αρνητικές του συνέπειες στις οικονομίες των κρατών που άμεσα επηρεάζονται. Και ναι ο πόλεμος της Ουκρανίας επηρεάζει αρνητικά την οικονομία αφού έχει σπρώξει τις τιμές του αργού πετρελαίου στα ύψη και έχει μειώσει αισθητά την προσφορά σιτηρών στην Ευρώπη και κατά συνέπεια και στην Κύπρο, με μεγάλη αύξηση των τιμών οι οποίες ενδέχεται και να διπλασιαστούν μέσα στη χρονιά αυτή. Μόλις σταθεροποιηθεί η κατάσταση στην Ουκρανία και ελεγχθεί το μεταναστευτικό και σε συνδυασμό με μια ενδεχόμενη παγκόσμια οικονομική ύφεση που αναμένεται μετά από την πανδημία που συνεχίζει για τρίτη χρονιά, ενδέχεται να έχουμε μείωση των τιμών».

Όπως εξηγεί ο Ανδρέας Καουρής, η μείωση θα επέλθει λόγω μειωμένης εμπορικής και αγοραστικής ικανότητας των πολιτών μετά την παρατεταμένη οικονομική κρίση που θα επιφέρει μειωμένη ζήτηση στα ακίνητα.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Οι ΗΠΑ καταρρίπτουν το αφήγημα Τατάρ - Δίνουν χρόνο στην αποστολή της Ολγκίν

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

Μαρίνα Σάττι: Τι δήλωσε η ομάδα της για την ελληνική συμμετοχή και το μήνυμα της τραγουδίστριας

Εντόπισαν 113 κροτίδες σε οικία ανήλικου στη Λευκωσία - Αναμένεται να κληθεί για ανάκριση - Φωτογραφία



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top