Ακόμη δύο σοροί εντοπίστηκαν στο τρίτο γκαράζ του 'Euroferry Olympia' - Στους 11 ανήλθαν οι νεκροί

Ακόμη δύο σοροί εντοπίστηκαν στο τρίτο γκαράζ του 'Euroferry Olympia' - Στους 11 ανήλθαν οι νεκροί

Αλλοι δύο σοροί, εντοπίστηκαν σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, στο τρίτο γκαράζ του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου "Euroferry Olympia" που βρίσκεται ελλιμενισμένο στο λιμάνι του Αστακού και στο οποίο είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά τα ξημερώματα της Παρασκευής 18/02 στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ερεικούσας κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του από Ηγουμενίτσα προς Μπρίντιζι.

Οι νεκροί από το τραγικό ναυτικό δυστύχημα ανήλθαν στους 11 ενώ 281 άτομα, επιβάτες και πλήρωμα, διασώθηκαν.

Το πλοίο για λόγους ασφαλείας είχε οδηγηθεί στο λιμάνι του Αστακού όπου μετά από πολλές ημέρες η φωτιά κατασβέστηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες η απομάκρυνση των 25 ΙΧ οχημάτων και 153 φορτηγών από τα τέσσερα γκαράζ του πλοίου έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται να ξεκινήσει η επιχείρηση απάντλησης των καυσίμων του πλοίου που ανέρχονται σε 700 τόνους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βρετανικές Βάσεις: Διάλογος με το Λονδίνο ή προεκλογική σύγκρουση - Επιλέγει χαμηλούς τόνους η Kυβέρνηση

Βρετανικές Βάσεις: Διάλογος με το Λονδίνο ή προεκλογική σύγκρουση - Επιλέγει χαμηλούς τόνους η Kυβέρνηση

Στο επίκεντρο της πολιτικής επικαιρότητας επανέρχεται το ζήτημα των Βρετανικών Βάσεων, αυτή τη φορά μέσα από τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου και τις δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου που επιχειρούν να χαράξουν τη γραμμή της κυβέρνησης. Την ώρα που η προεκλογική περίοδος για τις βουλευτικές εκλογές ανεβάζει τους τόνους, το θέμα μετατρέπεται σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης, με διαφορετικές προσεγγίσεις να συγκρούονται.