ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πελεκάνος: Η Κυβέρνηση δεν έπαψε στιγμή να επιδιώκει επανέναρξη διαπραγματεύσεων και διαλόγου

Πελεκάνος: Η Κυβέρνηση δεν έπαψε στιγμή να επιδιώκει επανέναρξη διαπραγματεύσεων και διαλόγου

Η Κυβέρνηση δεν έπαψε στιγμή να επιδιώκει την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και του διαλόγου, προκειμένου να επιτύχουμε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο εθνικό μας πρόβλημα, τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, εκφράζοντας παράλληλα αποφασιστικότητα «να μην αποδεχθούμε ούτε και να υπογράψουμε τις απαράδεκτες θέσεις της τ/κ πλευράς που αξιώνει προκλητικά και με διάφορες μεθοδεύσεις τη λύση δύο κρατών».


Μιλώντας στην εκδήλωση του Σωματείου «ΔΟΞΑ»,Τ.Ε. ΔΗΣΥ, ΓΟ.ΔΗ.ΣΥ. και ΝΕ.ΔΗ.ΣΥ Παλαιομετόχου για τον εορτασμό των Εθνικών Επετείων της 25ης Μαρτίου και της 1ης Απριλίου 1955, ο κ. Πελεκάνος είπε ότι «η ουσιαστική εμπλοκή της ΕΕ και η αποδοχή από όλες τις πλευρές ότι η λύση πρέπει να εδράζεται στις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, καθώς και η αναβαθμισμένη γεωπολιτική σημασία της πατρίδας μας, αποτελούν παράγοντες που μπορούν να συμβάλουν θετικά στην προσπάθειά μας να φτάσουμε σε μια σωστή λύση».

Επιπρόσθετα, τόνισε ότι «η Κυβέρνηση συνάπτει στρατηγικές συμμαχίες σε διάφορους τομείς, αναδεικνύοντας τον αναβαθμισμένο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος και το γεγονός ότι μπορεί να αποτελέσει παράγοντα σταθερότητας και ανάπτυξης στην κομβικής σημασίας περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

«Μέσα από αυτές μας τις στοχευμένες ενέργειες, καθώς και τις προσπάθειες που καταβάλλουμε για εκσυγχρονισμό του κράτους μας επιδιώκουμε να εξασφαλίσουμε το μέλλον των παιδιών μας και των επόμενων γενεών σε συνθήκες ειρήνης, ασφάλειας, ευημερίας και προόδου», υπογράμμισε.

Αναφέροντας ότι σήμερα τα σύννεφα του πολέμου απλώνονται διάχυτα στην Ευρώπη, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος καταδίκασε «τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και την παραβίαση της κυριαρχίας και της εδαφικής της ακεραιότητας, καθώς και των αρχών που διέπουν το Διεθνές Δίκαιο».

«Οι σκοτεινές εικόνες πόνου, απώλειας και καταστροφής που παρακολουθούμε καθημερινά με μια νέα προσφυγική κρίση να βρίσκεται σε εξέλιξη μέσα στην καρδιά της Ευρώπης, με την οικονομική ανασφάλεια του πολέμου να προστίθεται στις δυσμενείς επιπτώσεις που προκάλεσε η πανδημία σε ολόκληρη την ανθρωπότητα, το μήνυμα της αλληλεγγύης και της ειρηνικής συνύπαρξης είναι πιο επιτακτικό από ποτέ», πρόσθεσε.

Είπε ακόμη ότι σήμερα, μεγάλο μέρος της πατρίδας μας εξακολουθεί να βρίσκεται υπό το βάρος της τουρκικής κατοχής και «νιώθουμε να μας βαραίνουν οι θυσίες των ηρώων μας και του λαού μας».

Χρέος μας, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο, «είναι να συνεχίσουμε τον αγώνα για την ελευθερία και την ευημερία του τόπου μας».

Αναφερόμενος στην επανάσταση του 1821 και στον αγώνα του 1955, ο κ. Πελεκάνος είπε ότι «έχουν κοινά χαρακτηριστικά, μεταξύ των οποίων η αγάπη για την ελευθερία, ο αγώνας για την αποτίναξη του ξενικού ζυγού, η ανιδιοτέλεια, το παραμέρισμα του όποιου προσωπικού συμφέροντος για χάρη του κοινού καλού, η ετοιμότητα για την όποια θυσία».

Πρωτίστως όμως είχαν μεγάλη πίστη στον Θεό, την παρουσία του οποίου αισθάνονταν σε κάθε δοκιμασία, πρόσθεσε.

Αναφέροντας ότι το πνεύμα, το ήθος και η αρετή των αγωνιστών παραμένουν ζωντανά στην Ιστορία, εμπνέουν και καθοδηγούν, ο κ. Πελεκάνος είπε ότι «αφουγκραζόμενοι τα μηνύματα των επετείων, που τιμούμε, έχουμε χρέος κι εμείς να θέσουμε το συμφέρον του τόπου μας πάνω από προσωπικά οφέλη και να προχωρήσουμε μονοιασμένοι, για να πετύχουμε τον στόχο για μια ελεύθερη και επανενωμένη πατρίδα».

«Μόνο έτσι θα φανούμε αντάξιοι των ηρώων μας», κατέληξε.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Πτώμα στη Σωτήρα: Πιθανόν το πρόσωπο να βρισκόταν σε βάρκα με μετανάστες - Τα σενάρια που μελετούν οι ανακριτές

Η Τόνια Σωτηροπούλου μας γνωρίζει τη μαμά της - Δείτε φωτογραφία



Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε σήμερα (23/04) γύρω στις 12:30 το μεσημέρι στη Λακατάμια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top