ΔΙΕΘΝΗ

Παραιτήθηκε από τον τίτλο του ο Πρίγκιπας Χάμζα μπιν-Χουσέιν της Ιορδανίας

Παραιτήθηκε από τον τίτλο του ο Πρίγκιπας Χάμζα μπιν-Χουσέιν της Ιορδανίας

Παραιτήθηκε από τον τίτλο του ο Πρίγκιπας Χάμζα μπιν-Χουσέιν, ετεροθαλής αδελφός του Βασιλιά Αμπντάλα Β’ της Ιορδανίας.

Ο Ιορδανός Πρίγκιπας Χάμζα, ετεροθαλής αδελφός του Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα Β’, ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο twitter χθες, Κυριακή 3/4, ότι παραιτείται του τίτλου του, αποφεύγοντας ωστόσο να βάλει ονομαστικά κατά του Ιορδανού Μονάρχη. Στην ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «σε συνέχεια όσων έχω δει τα τελευταία χρόνια, συμπεραίνω ότι οι αρχές που μου είχε εμφυσήσει ο αείμνηστος πατέρας μου, και τις οποίες προσπάθησα να τηρήσω, δεν συνάδουν με τις τάσεις που διέπουν τους θεσμούς μας. Τηρώντας την ειλικρίνειά μου προς τον Θεό και τη συνείδησή μου, δεν έχω παρά να απεκδυθώ της πριγκιπικής μου ιδιότητας, έχοντας την τιμή να υπηρετήσω την αγαπημένη μου πατρίδα και τον αγαπημένο μου λαό καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μου. Παραμένω πιστός στην αγαπημένη μου Ιορδανία, όπως άλλωστε ήμουν πιστός σε αυτήν μέχρι τώρα και για όσο ζω».

Ο τ. Πρίγκιπας είναι ο τέταρτος γιος του Βασιλιά Χουσεΐν Α’, τον οποίον απέκτησε με τη Βασιλομήτωρ Νουρ και είναι ο νεαρότερος σε ηλικία ετεροθαλής αδελφός του Ιορδανού Μονάρχη. Τον Απρίλιο του 2021, θεωρήθηκε ύποπτος από τις Ιορδανικές αρχές ασφαλείας για συνωμοσία κατά του Βασιλιά Αμπντάλα Β’ με σκοπό την ανατροπή του, και τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό. Αίσθηση είχαν προκαλέσει βιντεοσκοπημένες αναρτήσεις του στο twitter, ασκώντας κριτική κατά του πολιτεύματος της χώρας του, ενώ κατά το παρελθόν είχε εκφραστεί δημόσια περί της δυσλειτουργίας των συνταγματικών θεσμών, χωρίς να βάλει ευθέως κατά του ετεροθαλούς του αδελφού. Η διεθνής ειδησεογραφία είχε απασχοληθεί έντονα με την υπόθεση, σχολιάζοντας ποικιλοτρόπως την εκπεφρασμένη ανησυχία της μητέρας του, Βασίλισσας Νουρ Αλ-Χουσέιν, φοβούμενη για την ακεραιότητα του γιου της, Πρίγκιπα Χάμζα, αποδίδοντας την επιβολή του μέτρου του κατ’ οίκον περιορισμού του σε δόλιες μεθοδεύσεις. Η κρίση μεταξύ του Βασιλιά Αμπντάλα και του Πρίγκιπα Χάμζα, φαινομενικά επιλύθηκε τον περασμένο μήνα, με τον δεύτερο να υπογράφει επιστολή μετανοίας ζητώντας συγχώρεση από τον πρώτο. Ωστόσο, η χθεσινή παραίτηση του Πρίγκιπα Χάμζα από τον τίτλο του, καταδεικνύει ότι η κρίση στις σχέσεις τους δεν ξεπεράστηκε.

Μέχρι στιγμής δεν έχει εκδοθεί για την εξέλιξη αυτή καμία ανακοίνωση εκ μέρους του Βασιλιά Αμπντάλα Β’, του Παλατιού ή των ιορδανικών ΜΜΕ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top