Κορωνοϊός: Πώς επηρεάζονται όσοι φορούν γυαλιά - Νέα βρετανική έρευνα

Κορωνοϊός: Πώς επηρεάζονται όσοι φορούν γυαλιά - Νέα βρετανική έρευνα

Οι άνθρωποι που φορούν γυαλιά συχνά έχουν κάπως μικρότερο κίνδυνο λοίμωξης Covid-19, ενώ οι φακοί επαφής δεν παρέχουν κάποια επιπρόσθετη προστασία, σύμφωνα με μία μεγάλη βρετανική επιστημονική μελέτη, η οποία αναδεικνύει τη σημασία των ματιών ως εισόδου του κορονοϊού στο σώμα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Άντριου Χέιγουορθ του Ινστιτούτου Επιδημιολογίας του Πανεπιστημιακού Κολλεγίου του Λονδίνου (UCL), οι οποίοι έκαναν τη σχετική προδημοσίευση στο medRxiv, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, ανέλυσαν στοιχεία για 19.166 ανθρώπους. Λαμβάνοντας υπόψη και άλλους παράγοντες κινδύνου, η ανάλυση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπάρχει 15% μικρότερος κίνδυνος μόλυνσης από κορωνοϊό για όσους φορούν πάντα γυαλιά, σε σχέση με όσους δεν φορούν ποτέ.

Η προστατευτική δράση των γυαλιών είναι μειωμένη σε εκείνους που δήλωσαν ότι τα γυαλιά τούς εμποδίζουν να φορούν καλά τη μάσκα, ενώ δεν βρέθηκε κανένα προστατευτικό όφελος για όσους χρησιμοποιούν τακτικά φακούς επαφής.

Οι αναπνευστικοί ιοί, όπως ο κορονοϊός SARS-CoV-2, μπορούν να μολύνουν και τα μάτια χρησιμοποιώντας τα ως πύλη εισόδου στον άνθρωπο. Είναι ασαφές σε ποιο ποσοστό οι μολύνσεις γίνονται μέσω αυτής της οδού.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Το θετικό κλίμα δεν αρκεί - Οι τρεις εκκρεμότητες Χριστοδουλίδη και η δύσκολη αποστολή της Ολγκίν - Τι αναμένεται από τις επαφές με την απεσταλμένη του ΟΗΕ

Κυπριακό: Το θετικό κλίμα δεν αρκεί - Οι τρεις εκκρεμότητες Χριστοδουλίδη και η δύσκολη αποστολή της Ολγκίν - Τι αναμένεται από τις επαφές με την απεσταλμένη του ΟΗΕ

Η νέα κινητικότητα γύρω από το Κυπριακό δημιουργεί ένα παράθυρο για επανεξέταση των δυνατοτήτων συνεννόησης μεταξύ των δύο πλευρών, χωρίς όμως να έχουν μέχρι στιγμής διαμορφωθεί οι προϋποθέσεις, για την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων. Η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Ερχιουρμάν, στις 27 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, αλλά ολοκληρώθηκε χωρίς κοινό ανακοινωθέν και χωρίς δημοσιοποίηση συγκεκριμένων αποτελεσμάτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE