ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρείας TUI βαφτίστηκε από την Πρόεδρο της Βουλής σε «Λάρνακα»

Αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρείας TUI βαφτίστηκε από την Πρόεδρο της Βουλής σε «Λάρνακα»

Αεροσκάφος της Γερμανικής αεροπορικής εταιρείας TUI βαφτίστηκε την Κυριακή από την Πρόεδρο της Βουλής, η οποία του έδωσε το όνομα «Λάρνακα».

Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο αεροδρόμιο Λάρνακας η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου εξέφρασε «τιμή για την παρουσία όλων στο αεροδρόμιο Λάρνακας και είναι με μεγάλη χαρά που συμμετέχουμε στη σημερινή ονοματοδοσία του αεροπλάνου της TUI με το όνομα Λάρνακα». Η TUI είναι παρούσα στην αγορά και στην Κύπρο εδώ και περισσότερο από 50 χρόνια και οι μακροχρόνιες σχέσεις με την αγορά του τουριστικού μας προϊόντος βελτιώνουν και ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα ανά το παγκόσμιο».

Ταυτόχρονα εξέφρασε ικανοποίηση για το συγκεκριμένο γεγονός και πρόσθεσε πως «αποτελεί ένα μεγάλο βήμα ειδικότερα σήμερα με όλες αυτές τις προκλήσεις τις οποίες καλούμαστε να διαχειριστούμε, την πανδημία, την εισβολή, τον πόλεμο και όλες αυτές τις ευρύτερες προκλήσεις. Να ευχηθούμε λοιπόν καλό ταξίδι στους αιθέρες του αεροσκάφους «Λάρνακα» είπε και σημείωσε πως «τέτοιες πρωτοβουλίες πραγματικά ενισχύουν τον τουρισμό, ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα και προσδίδουν κύρος αλλά και τη θέση που αξίζει στην Κύπρο μας».

Από την πλευρά του ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος είπε πως «η TUI είναι και θα είναι ένας πολύτιμος εταίρος του κυπριακού αεροπορικού και τουριστικού τομέα. Είναι τιμή για εμάς να ονοματοδοτείται ένα αεροσκάφος του ομίλου TUI σε «Larnaca», κάτι που αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την πόλη της Λάρνακας, διότι υπάρχουν πολλά οφέλη από αυτή την ενέργεια».

Πρόσθεσε ότι «η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί και αναγνώριση του Ομίλου Tui για την Κυβέρνηση της Κύπρου και της μεγάλης σημασίας που αποδίδεται στη σχέση που έχουμε. Η αεροπορική κίνηση έχει περάσει πολύ δύσκολες στιγμές αυτά τα χρόνια, ειδικά με την πανδημία του κορωνοϊού και τώρα με τον πόλεμο στην Ουκρανία και πιστεύουμε ότι η TUI θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αντικατάσταση του αριθμού των τουριστών που θα χαθούν από τις αγορές της Ρωσίας και της Ουκρανίας».

Όπως είπε ο κ. Καρούσος «είμαστε πολύ αισιόδοξοι στο θέμα της αντικατάστασης των αφίξεων τουριστών που θα χάσουμε και συνεργαζόμαστε πολύ στενά με την Hermes, το Υφυπουργείο Τουρισμού και αεροπορικές εταιρείες προκειμένου να δημιουργήσουμε και να διατηρήσουμε σχέδια παροχής κίνητρων, ενώ θα υπάρξουν και άλλα στο μέλλον».

Ο Fritz Joussen, CEO της TUI Group ανέφερε ότι «το Boeing 737-8 Larnaca είναι ένας πρεσβευτής της Κύπρου και της TUI σε όλη την Ευρώπη. Ύστερα από δυο χρόνια πανδημίας, οι άνθρωποι θέλουν να ταξιδέψουν και αυτό θα ωφελήσει τις χώρες της νότιας Ευρώπης, οι οποίες επλήγησαν ιδιαίτερα από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς κατά τη διάρκεια της πανδημίας».

Πρόσθεσε πως «τα πράγματα βελτιώνονται για ξενοδοχεία, οικογενειακές επιχειρήσεις και για πολλούς συνεργάτες που συνεργάζονται μαζί μας, έτσι ώστε να παρέχουμε καλές διακοπές στους επισκέπτες. Η TUI είναι ο στρατηγικός εταίρος για χώρες στη Νότια Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου, όπου βρισκόμαστε για δεκαετίες, με την επιτυχημένη κοινοπραξία μας».

Σύμφωνα με τον Fritz Joussen «το 2022, θέλουμε να φέρουμε περισσότερους επισκέπτες στο νησί, ειδικά από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό σημαντικά στην επιτυχία του τουρισμού στην Κύπρο».

Εξάλλου η Ελένη Καλογήρου, Ανώτατη Εκτελεστική Διευθύντρια της Hermes Airports εξέφρασε «τιμή για το γεγονός ότι ένας μακροχρόνιος συνεργάτης όπως η TUI επέλεξε να ονομάσει ένα από τα αεροσκάφη της με το όνομα της πόλης της Λάρνακας. Αυτό φανερώνει τις ισχυρές σχέσεις μεταξύ της TUI και της Κύπρου, δείχνοντας έτσι και την εμπιστοσύνη για τον προορισμό αυτό», είπε.

Μετά τους χαιρετισμούς η Πρόεδρος της Βουλής, ο Υπουργός Μεταφορών, ο CEO της TUI Group και η Ανώτατη Εκτελεστική Διευθύντρια της Hermes Airports προχώρησαν στο κόψιμο της πατροπαράδοτης τούρτας.

Το αεροσκάφος Boeing 737-8 της TUI fly αμέσως μετά την προσγείωση του πέρασε κάτω από υδάτινη αψίδα που σχημάτισαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του αεροδρομίου Λάρνακας και ακολούθησε η αποβίβαση των επιβατών.

Στη συνέχεια η Πρόεδρος της Βουλής μαζί με τον CEO της TUI Group, την Ανώτατη Εκτελεστική Διευθύντρια της Hermes Airports και τους άλλους προσκεκλημένους ανέβηκαν σε σκάλα και έφτασαν στην πόρτα του αεροσκάφους όπου δίπλα υπήρχε το όνομα του «Larnaca».

Η Αννίτα Δημητρίου, υπό το άγρυπνο βλέμμα της κυβερνήτου του αεροσκάφους, ράντισε με νερό που λήφθηκε από την αλυκή Λάρνακας και βάφτισε το αεροσκάφος.

Σημειώνεται ότι σε δελτίο Τύπου της TUI Group αναφέρεται ότι «η Κύπρος και η TUI συνδέονται με μια μακροχρόνια συνεργασία 50 χρόνων και φέρνει στο νησί περίπου 500 χιλιάδες επισκέπτες ετησίως από 11 ευρωπαϊκές αγορές. Ο Όμιλος λειτουργεί 19 ξενοδοχεία ιδιωτικής επωνυμίας, εκ των οποίων 14 στη Λάρνακα και 5 στην Πάφο, ενώ στρατηγικός της συνεργάτης είναι η κορυφαία κυπριακή αλυσίδα ξενοδοχείων Atlantica».

Ακόμα «μέρος του χαρτοφυλακίου του Ομίλου είναι και 7 ξενοδοχεία TUI Blue ενώ πέρσι άνοιξε και το κλαμπ Robinson Cyprus. Συνολικά η TUI προσφέρει περισσότερα από 330 ξενοδοχεία στην Κύπρο και έχει στενές συνεργασίες με τοπικούς ξενοδόχους, ενώ το νησί εξακολουθεί να έχει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης και διαδραματίζει όλο και πιο σημαντικό ρόλο στα ταξιδιωτικά σχέδια των Γερμανών».

Σημειώνεται επίσης ότι «από τον Απρίλιο οι απευθείας πτήσεις της TUI fly θα απογειώνονται και πάλι από το Ανόβερο, το Ντίσελντορφ και τη Φρανκφούρτη προς τη Λάρνακα. Συνολικά, όλες οι αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου TUI θα προσφέρουν περισσότερες από 3.300 πτήσεις από και προς την Κύπρο το καλοκαίρι του 2022 με τη μεγαλύτερη προσφορά από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία, ενώ πρόσθετες πτήσεις με συνεργαζόμενες αεροπορικές εταιρείες είναι διαθέσιμες από τη Λειψία, την Κολωνία, τη Στουτγάρδη, το Μόναχο και το Βερολίνο».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Πόλος έλξης η Κύπρος: «Απογειώθηκε» ο τουρισμός τον Ιούνη – Οι χώρες που μας προτίμησαν και οι κυριότεροι λόγοι

• Μονογονιός με λευχαιμία: Μεγάλο μέρος της φαρμακευτικής αγωγής δεν καλύπτεται από το ΓΕΣΥ - Συγκινητική ανταπόκριση από πολίτες

• Πήρε σβάρνα παραλίες και έκλεβε νεαρός: Πώς «κάηκε» και έφτασαν στη σύλληψη του

• Πέθανε Κύπριος συγγραφέας - Τα συγκινητικά λόγια του γιου του

• Ευρυδίκη: Συγκλονίζει το νέο της τραγούδι για την επέτειο της εισβολής - Ακούστε τοΠαραιτείται από υποψήφιος πρόεδρος ο Μπάιντεν - Το ανακοίνωσε με επιστολή

Παραιτείται από υποψήφιος πρόεδρος ο Μπάιντεν - Το ανακοίνωσε με επιστολή

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αποχωρεί από την προεδρική κούρσα για τις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος μέσω Χ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top