ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Δραματική έκκληση - «Χρειαζόμαστε όπλα τώρα» - «Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον λόγο ήρθαν οι Ρώσοι»

Ζελένσκι: Δραματική έκκληση - «Χρειαζόμαστε όπλα τώρα» - «Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον λόγο ήρθαν οι Ρώσοι»

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι κατηγόρησε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες ότι «κερδίζουν λεφτά με το αίμα άλλων ανθρώπων».

Σε αποκλειστική του συνέντευξη στο BBC, ο Ουκρανός πρόεδρος αναφέρθηκε συγκεκριμένα στη Γερμανία και στην Ουγγαρία, οι οποίες μπλοκάρουν τις προσπάθειες για επιβολή εμπάργκο στις εξαγωγές ενέργειας της Ρωσίας. Σημείωσε δε ότι η αξία αυτών των εξαγωγών φτάνουν τα 326 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο.

«Κάποιοι από τους φίλους μας κατανοούν ότι πλέον βρισκόμαστε σε μια διαφορετική στιγμή, κατά την οποία πλέον το θέμα δεν είναι τα λεφτά. Το θέμα είναι η επιβίωση», τόνισε.

Ο Ζελένσκι επανέλαβε το αίτημά του για χορήγηση οπλισμού στη χώρα του. «Οι ΗΠΑ, η Μεγάλη Βρετανία και κάποιες άλλες ευρωπαϊκές χώρες βοηθούν, αλλά χρειαζόμαστε τα όπλα νωρίτερα και γρηγορότερα. Η λέξη κλειδί είναι τώρα», τόνισε.

Αναφερόμενος στη Μαριούπολη, ο Ζελένσκι είπε ότι φοβάται ότι τα θύματα ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες κι ότι πολλοί εξαφανίστηκαν, αφού αντικατέστησαν τα διαβατήριά τους με ρώσικα, και τους πήραν κάπου στη Ρωσία. Κάποιοι καταλήγουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, άλλοι σε κάποιες πόλεις. Κανείς δεν ξέρει την τύχη τους. Και κανείς δεν ξέρει πόσοι είναι αυτοί που σκοτώθηκαν.

«Μπορούν να μας σκοτώσουν, αλλά θα πεθάνουν κι αυτοί»

Σχετικά με την Μπούκα, ο πρόεδρος τόνισε ότι οι σφαγές που έγιναν εκεί μειώνουν τις πιθανότητες επιτυχούς έκβασης των διαπραγματεύσεων. «Δεν θα έχουν πολλές ευκαιρίες ακόμα να μιλήσουν μαζί μας οι Ρώσοι», ανέφερε. Για τα εγκλήματα, κατηγόρησε τον Πούτιν και τον ρωσικό στρατό, τους οποίους χαρακτήρισε «εγκληματίες πολέμου».

Ο Ζελένσκι κατέληξε ότι η κατάσταση που διαμορφώνεται τώρα στα ανατολικά της χώρας αντικατοπτρίζει «την πιο δύσκολη στιγμή για τον ουκρανικό στρατό, αλλά εκεί είναι που έχουμε αναπτύξεις τις πιο ισχυρές μας μονάδες».

«Μπορούν να μας καταστρέψουν, αλλά θα απαντήσουμε. Μπορούν να σκοτώσουν, αλλά θα πεθάνουν κι αυτοί. Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον λόγο ήρθαν», τόνισε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στους Ρώσους.
Πηγή:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top