Ουκρανία: Έπεσαν ρωσικές βόμβες σε στρατιωτικό εργοστάσιο στο Κίεβο - Ασταμάτητες οι επιθέσεις

Ουκρανία: Έπεσαν ρωσικές βόμβες σε στρατιωτικό εργοστάσιο στο Κίεβο - Ασταμάτητες οι επιθέσεις

Ένα στρατιωτικό εργοστάσιο σε προάστιο του Κιέβου, το οποίο κατασκευάζει κυρίως άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα, έγινε σήμερα το πρωί στόχος βομβαρδισμού, διαπίστωσε δήμοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, ενώ το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν στο Κίεβο ένα στρατιωτικό εργοστάσιο.

Μεγάλος αριθμός στρατιωτικών και αστυνομικών βρίσκονται στον τόπο της επίθεσης και εμποδίζουν την πρόσβαση στο συγκρότημα του εργοστασίου, απ' όπου υψώνεται καπνός. Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο έγραψε στο Facebook πως δεν έχει μέχρι στιγμής πληροφορίες για θύματα.

Η Ρωσία κατέρριψε επίσης ένα ουκρανικό αεροσκάφος SU-25 κοντά στην πόλη Ιζιούμ στην περιφέρεια του Χαρκόβου στην ανατολική Ουκρανία, μετέδωσε το Ιντερφάξ, επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Τουλάχιστον δύο νεκροί και τέσσερις τραυματίες από ρωσικές επιθέσεις σε όλη την Ουκρανία

Ο κυβερνήτης του Λουχάνσκ Σέρχιι Γκαϊντάι ανέφερε με ανάρτησή του στο Ίντερνετ πως ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τρεις τραυματίσθηκαν από πυρά πυροβολικού σ' αυτή την ανατολική περιφέρεια της Ουκρανίας.

Αγωγός αερίου υπέστη ζημιές στο Λισισάνσκ και το Σιεβιεροντονέτσκ, όπου έχουν διακοπεί η παροχή αερίου και η υδροδότηση, ανέφερε ο Γκαϊντάι, επίσης στην εφαρμογή Telegram. «Απομακρυνθείτε από τις περιοχές αυτές όσο εξακολουθεί να είναι δυνατό», ανέφερε ο Γκαϊντάι σε επόμενη ανάρτηση προσθέτοντας ότι λεωφορεία είναι έτοιμα γι' αυτούς που θέλουν να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Πηγή: prototthema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Στη συνέντευξή του στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην πολιτική, το μέλλον της παράταξης, τις εκλογές του 2026 και του 2028, τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό, αλλά και τα νέα πολιτικά φαινόμενα που ταράζουν τα νερά.

BEST OF TOTHEMAONLINE