ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχεται εφαρμογή που θα μπορείς υποβάλεις τα παράπονα σου για το ΓεΣΥ – «Θα εντοπίζει καταχρήσεις στο σύστημα…»

Έρχεται εφαρμογή που θα μπορείς υποβάλεις τα παράπονα σου για το ΓεΣΥ – «Θα εντοπίζει καταχρήσεις στο σύστημα…»

Νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή, το οποίο δημιουργείται για την καλύτερη εξασφάλιση των δικαιωμάτων των ασθενών. Ο Πρόεδρος της ΟΣΑΚ, Μάριος Κουλούμας, μίλησε για το νομοσχέδιο «Ο Συνήγορος του Ασθενούς» στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση εξηγώντας πως αυτό θα λεοιτουργεί.

"Ο θεσμός αυτός θα είναι ο συνήγορος του ασθενή που έχει τροποποιηθεί η νομοθεσία και με χαρά άκουσα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι εντός των επόμενων βδομάδων θα οδηγηθεί στη Βουλή για συζήτηση και ψήφιση. Είναι μια μεγάλη αλλαγή στα δρώμενα της υγείας και των δικαιωμάτων ασθενών. Αυτός ο "συνήγορος" θα είναι ανεξάρτητος θεσμός", είπε συγκεκριμένα.

"Τα δικαιώματα των ασθενών, θα εποπτεύονται και θα εφαρμόζονται σε μια εθνική βάση, ανεξάρτητα αν είναι στο ΓεΣΥ ή στον ιδιωτικό τομέα. Όπου υπάρχει δομή που να παρέχει υπηρεσίες υγείας και ο ασθενής θα έχει πρόσβαση σε αυτές τις δομές θα πρέπει να γίνονται σεβαστά όλα τα δικαιώματα των ασθενών", πρόσθεσε.

H ΟΣΑΚ ενημερώθηκε για την απόφαση του Υπουργείου Υγείας να προχωρήσει στη δημιουργία εφαρμογής (application) η οποία θα δίνει το δικαίωμα στον ασθενή να εκφράζει το βαθμό ικανοποίησης του για τις παρεχόμενες υπηρεσίες φροντίδας και υγείας εντός του ΓεΣΥ.

Η υιοθέτηση αυτής της εφαρμογής θα δώσει ωστόσο τη δυνατότητα για εντοπισμό φαινομένων κατάχρησης του συστήματος.

Επιπλέον, η εφαρμογή θα είναι εξατομικευμένη και θα έχει τη δυνατότητα διασύνδεσης των προσωπικών δεδομένων του χρήστη με το λογισμικό της πλατφόρμας του ΓεΣΥ.

"Τα δεδομένα αυτά θα στέλνονται στον ΟΑΥ και ΟΚΥπΥ για να λαμβάνονται διορθωτικά μέτρα. Το χρονοδιάγραμμα που δόθηκε είναι δυο μήνες άρα ευχόμαστε να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα ώστε ο κάθε δικαιούχος να έχει στη διάθεσή του την εφαρμογή και να αξιολογεί τις υπηρεσίες που θα δέχεται με αποτέλεσμα να μειώνονται οι καταχρήσεις και να βελτιώνεται η ποιότητα υπηρεσιών", κατέληξε ο κύριος Κουλούμας.

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΓΓ του ΑΚΕΛ για Εκλογές: «Μπορώ με βεβαιότητα να σας πω ότι είμαστε αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα»

ΓΓ του ΑΚΕΛ για Εκλογές: «Μπορώ με βεβαιότητα να σας πω ότι είμαστε αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα»

Με έκκληση «στις χιλιάδες ψηφοφόρους της Αριστεράς, αλλά και σε κάθε προοδευτικό πολίτη που θέλει αλλαγή πορείας» να συνταχθούν με το ΑΚΕΛ, δύναμη διεκδίκησης στην Κύπρο και την Ευρώπη και «να κάνουμε τη διαφορά για να αλλάξουμε τα πράγματα» ο ΓΓ του κόμματος στην κεντρική παγκύπρια προεκλογική συγκέντρωση δήλωσε ότι για το ΑΚΕΛ η θέση της Κύπρου στην ΕΕ είναι αδιαπραγμάτευτη. «Αλλά οφείλουμε να απαντήσουμε στο καίριο ερώτημα: Ποια Ευρώπη θέλουμε;».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top