ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στα ίχνη σπείρας που διακινούσε ναρκωτικά από Ελλάδα σε Κύπρο η Αστυνομία – Υπό 8ήμερη κράτηση δύο ύποπτοι για τα 12 κιλά μαριχουάνας

Στα ίχνη σπείρας που διακινούσε ναρκωτικά από Ελλάδα σε Κύπρο η Αστυνομία – Υπό 8ήμερη κράτηση δύο ύποπτοι για τα 12 κιλά μαριχουάνας

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκαν οι δύο ύποπτοι που συνελήφθησαν χθες το βράδυ στο αεροδρόμιο Λάρνακας, όταν στις αποσκευές τους εντοπίστηκαν πέραν των 12 κιλών μαριχουάνας, τα οποία ενδέχεται να είχαν προορισμό τη Λεμεσό.

Όπως λέχθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας από τον ανακριτή της υπόθεσης, η Αστυνομία βρίσκεται μπροστά σε σπείρα που εισήγαγε συστηματικά ναρκωτικά από την Ελλάδα στην Κύπρο.

Χτες στις 8.30 το βράδυ στο αεροδρόμιο Λάρνακας συνελήφθησαν δύο Έλληνες, μεταφέροντας πέραν των 12 κιλών μαριχουάνας και ποσότητα κοκαΐνης, που προορίζονταν, όπως όλα δείχνουν, για την αγορά της Λεμεσού.

Οι δύο Έλληνες, Γιώργος Βουλγαράκης, 55 χρόνων, και Νίκος Σβάρνας, 45 χρόνων, έφθασαν με την πτήση των Αθηνών και η όλη συμπεριφορά τους στο χώρο αφίξεων του αερολιμένα κρίθηκε από τους άνδρες της ΥΚΑΝ και του Τελωνείου ως ύποπτη και επιλήψιμη, αφού φαινόντουσαν ιδιαίτερα ανήσυχοι.

Ο Βουλγαράκης παρέλαβε μία αποσκευή από τον ιμάντα αποσκευών και μαζί με τον Σβάρνα, ο οποίος κρατούσε μία τσάντα, κατευθύνθηκαν προς το τελωνείο.

Όταν ο επί καθήκοντι τελωνειακός λειτουργός ζήτησε από τον 55χρονο ν’ ανοίξει την αποσκευή του, αυτός του ανέφερε πως δεν κρατούσε τα κλειδιά. Τότε, με τη συγκατάθεση του 55χρονου, η αποσκευή παραβιάστηκε και εντός αυτής εντοπίστηκαν 10 νάιλον συσκευασίες σφραγισμένες, που περιείχαν συνολικά πέραν των 12 κιλών μαριχουάνας.

Επίσης βρέθηκε άλλη μία νάιλον συσκευασία με 163 γραμμάρια κοκαΐνης. Αμέσως μετά τη σύλληψή τους, οι δύο εξέφρασαν την επιθυμία να συνεργαστούν με τους ανακριτές της ΥΚΑΝ για πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης.

Παρουσιάζοντας τους υπόπτους ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για σκοπούς προφυλάκισής τους, ο εξεταστής της υπόθεσης κατέθεσε ότι στην κατοχή των συλληφθέντων εντοπίστηκαν και άλλα τεκμήρια, που πιθανόν να βοηθήσουν στον εντοπισμό των προσώπων που κρύβονται πίσω από την υπόθεση, μεταξύ αυτών και τέσσερα κινητά τηλέφωνα, με τα οποία οι ύποπτοι προφανώς έπαιρναν οδηγίες ως προς τη μεταφορά και παράδοση των ναρκωτικών.

Τα κινητά τηλέφωνα που είχαν μαζί τους οι δύο, και από τα οποία φέρονται να δέχονταν εντολές, είναι αυτά που η Αστυνομία πιστεύει πως θα την οδηγήσουν στη σύλληψη των ανθρώπων που θα παραλάμβαναν τα ναρκωτικά και τα οποία, όπως φάνηκε, προορίζονταν για την αγορά της Λεμεσού.

Οι Βουλγαράκης και Σβάρνας, οι οποίοι παραδέχθηκαν ότι είχαν έλθει και στο παρελθόν στην Κύπρο,  ομολόγησαν ότι θα διέμεναν σε ξενοδοχείο της Λεμεσού, γεγονός που δημιουργεί εύλογες υπόνοιες στους ανακριτές ότι οι ποσότητες που κατασχέθηκαν προορίζονταν, κυρίως, για την αγορά της Λεμεσού.

Ο εξεταστής της υπόθεσης είπε, επίσης, ότι αναζητούνται οι συνεργάτες των υπόπτων σε Ελλάδα και Κύπρο καθώς και οι τελικοί παραλήπτες. Πρόκειται, όπως ανέφερε, για μέλη σπείρας που διακινεί συστηματικά ναρκωτικά από την Ελλάδα στην Κύπρο.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας ενέκρινε το αίτημα της αστυνομίας και διέταξε την οκταήμερη κράτηση των δύο υπόπτων οι οποίοι δεν έφεραν ένσταση στην κράτησή τους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους

Λίλι Ρόουζ Ντεπ: Ποζάρει στο Τόκιο με τη σύντροφό της - «Εγώ και η δικιά μου» - Δείτε φωτογραφίες



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top