ΔΙΕΘΝΗ

Η Γερμανία ενισχύει οικονομικά την Ινδία, παρά τις διαφωνίες στο Ουκρανικό

Η Γερμανία ενισχύει οικονομικά την Ινδία, παρά τις διαφωνίες στο Ουκρανικό

Ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς εξήγγειλε τη δωρεά 10 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ινδία για να τη βοηθήσει να επιτύχει τους κλιματικούς στόχους της. Αυτό δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι, στο Βερολίνο τη Δευτέρα, αλλά οι απόψεις των δύο ηγετών για τον πόλεμο της Ουκρανίας διίστανται.

Όπως μεταδίδει το Reuters, σε δήλωσή του στα ΜΜΕ, ο Σολτς τόνισε τους κοινούς στόχους των χωρών, όπως η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και η σημασία της συνεργασίας μεταξύ τους.

Ωστόσο, τα σχόλιά του για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έρχονται σε αντίθεση με αυτά του Μόντι, ο οποίος ζήτησε κατάπαυση του πυρός αλλά αντιστάθηκε στις εκκλήσεις της Δύσης να καταδικάσει τις ενέργειες του Κρεμλίνου, τις οποίες χαρακτηρίζει ως «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Ο Μόντι, του οποίου η κυβέρνηση προμηθεύεται το μεγαλύτερο μέρος του στρατιωτικού υλικού της από τη Ρωσία, είπε ότι ο διάλογος ήταν ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί λύση.

«Πιστεύουμε ότι δεν θα υπάρξει νικητής σε αυτόν τον πόλεμο, όλοι θα χάσουν. Είμαστε υπέρ της ειρήνης», δήλωσε ο Μόντι.

Σύμφωνα με το Reuters, η Γερμανία επιδιώκει να διαφοροποιήσει τις εμπορικές της σχέσεις στην Ασία για να μειώσει την εξάρτησή της από την Κίνα, την οποία θεωρεί στρατηγικό αντίπαλο.

Το εμπόριο της Γερμανίας με την Ινδία, τη δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη χώρα του κόσμου με σχεδόν 1,4 δισεκατομμύρια κατοίκους, ήταν λιγότερο από το 10% του εμπορίου της με την Κίνα το 2021.

Η Ινδία είναι μία από τις χώρες που θα προσκαλέσει η Γερμανία για να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής της G7 που φιλοξενεί τον Ιούνιο, δήλωσε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης νωρίτερα τη Δευτέρα.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον προσώπου – Φαίνεται να έριχνε πυροτεχνήματα

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top