ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Νέα προσπάθεια για εκκένωση της Μαριούπολης - Aναφορές για μάχες

Ουκρανία: Νέα προσπάθεια για εκκένωση της Μαριούπολης - Aναφορές για μάχες

Μια νέα προσπάθεια ξεκίνησε την Παρασκευή για την απομάκρυνση πολλών αμάχων που είχαν παγιδευτεί σε ένα ερειπωμένο χαλυβουργείο στην Μαριούπολη, αφού οι αιματηρές μάχες με τις ρωσικές δυνάμεις ματαίωσαν τις προσπάθειες να τους φέρουν σε συνθήκες ασφάλειας την προηγούμενη ημέρα, είπαν οι ουκρανικές αρχές.

Η Μαριούπολη, ένα στρατηγικό νότιο λιμάνι στην Αζοφική Θάλασσα, έχει υπομείνει την πιο καταστροφική πολιορκία του πολέμου που μετρά τώρα 10 εβδομάδες με το τεράστιο χαλυβουργείο Αζοφστάλ, να είναι το τελευταίο τμήμα της πόλης, που βρίσκεται ακόμα στα χέρια των ουκρανών μαχητών.

Οι εκκενώσεις, με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ, μερικών από τους εκατοντάδες αμάχους που είχαν καταφύγει στο δίκτυο των σηράγγων και των αποθηκών του εργοστασίου ξεκίνησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, αλλά σταμάτησαν τις τελευταίες ημέρες λόγω των νέων μαχών.

«Το επόμενο στάδιο διάσωσης του λαού μας από το Αζοφστάλ, βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή. Πληροφορίες για τα αποτελέσματα θα δοθούν αργότερα,» δήλωσε ο Άντριι Γιέρμακ, επικεφαλής του προεδρικού επιτελείου της Ουκρανίας. Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Η Ρωσία έχει στρέψει τη μεγαλύτερη δύναμη πυρός της στα ανατολικά και νότια της Ουκρανίας, αφού απέτυχε να καταλάβει την πρωτεύουσα Κίεβο τις πρώτες εβδομάδες μετά την εισβολή της στις 24 Φεβρουαρίου. Το νέο μέτωπο στοχεύει στον περιορισμό της πρόσβασης της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα, ζωτικής σημασίας για τις εξαγωγές των σιτηρών και μετάλλων της, και στη σύνδεση εδαφών που ελέγχονται από τη Ρωσία στα ανατολικά με τη χερσόνησο της Κριμαίας, που κατέλαβε η Μόσχα το 2014.

Το γενικό επιτελείο της Ουκρανίας δήλωσε την Παρασκευή ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τις «προσπάθειές τους να καταλάβουν πλήρως τις περιοχές Ντόνετσκ και Λουχάνσκ».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θλίψη στον Κυπριακό πολιτισμό: Πέθανε η Ελένη Νικήτα - Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top