ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Αβέρωφ με Υφυπουργό Τουρισμού Ελλάδας- Τι βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων

Συνάντηση Αβέρωφ με Υφυπουργό Τουρισμού Ελλάδας- Τι βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων

Συνάντηση Προέδρου και Υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας κ. Αβέρωφ Νεοφύτου με την Υφυπουργό Τουρισμού της Ελλάδας, κ. Σοφία Ζαχαράκη.

Με την Υφυπουργό Τουρισμού της Ελλάδας κ. Σοφία Ζαχαράκη συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, στην Πλατεία Ελευθερίας στην Λευκωσία, συνοδευόμενος από τον Εκπρόσωπο Τύπου της παράταξης κ. Δημήτρη Δημητρίου και τους Αν. Εκπροσώπου Τύπου, κ. Γιώργο Χατζηγεωργίου και κ. Τώνια Μουσκή, στην παρουσία του Δήμαρχου Λευκωσίας, κ. Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη και μελών της Δημοτικής Ομάδας Λευκωσίας.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Νεοφύτου δήλωσε τα εξής:

«Με χαρά έχουμε ακόμα μια φορά την φίλη Υφυπουργό Τουρισμού στην Κύπρο μας. Να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο και τους φίλους Δημοτικούς Συμβούλους που μας ξενάγησαν στην πανέμορφη διαμορφωθείσα πλατεία Ελευθερίας και το σύμβολο για την ελευθερία αλλά και ένα εμβληματικό νέο σύμβολο για τον πολιτισμό μας, όπου το μοντέρνο παντρεύεται με την παράδοση και το τείχος της Λευκωσίας.

Σοφία βρισκόμαστε μερικά μόνο μέτρα από την πράσινη γραμμή, η Κύπρος μας δυστυχώς παραμένει η τελευταία μοιρασμένη πρωτεύουσα στην Ευρώπη. Θα δώσουμε και δίνουμε την μάχη για την επανένωση. Παράλληλα όμως, προσπαθούμε και για μια καλύτερη Κύπρο, μια πιο δυνατή οικονομία και ένας από τους πυλώνες της κυπριακής οικονομίας είναι ο τουρισμός και θα μας δοθεί η ευκαιρία να μιλήσουμε και για θέματα κοινού ενδιαφέροντος και πως μπορούν να συνεργαστούν οι δυο χώρες μας, που τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος, στηρίζεται στον τουρισμό.

Όπως γνωρίζεις για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες θα γίνει και ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου - Ελλάδας. Το πρώτο πλοίο θα σαλπάρει από την Λεμεσό στις 18 του Ιούνη για τον Πειραιά. Μπορούμε να συνεργαστούμε και να προσθέσουμε αξία στον τουρισμό της Κύπρου και της Ελλάδας και θα χαρώ να ακούσω τις απόψεις σου γιατί τη Δευτέρα έχουμε και το προσυνέδριο μας για τον τουρισμό.

Και πάλι σε ευχαριστούμε για την παρουσία σου, είσαι μια από εμάς, ευχαριστούμε την κυβέρνηση του πρωθυπουργού της Ελλάδας που ξανάφερε την αξιοπιστία στην Ελλάδα και την περηφάνια στους Έλληνες. Και εμείς εδώ στην Κύπρο, με την κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη, την κυβέρνηση που ο Συναγερμός στηρίζει, κρατήσαμε την οικονομική σταθερότητα, την κοινωνική συνοχή και προσπαθήσαμε με τον καλύτερο τρόπο να διαχειριστούμε τόσο τις οικονομικές κρίσεις του 2013 αλλά και την υγειονομική κρίση του 2020 και σήμερα αυτό που βιώνει ολόκληρη η ανθρωπότητα, τον βάρβαρο, ανεπίτρεπτο και την εγκληματική ενέργεια της Ρωσίας να παρεμβαίνει με αυτό τον τρόπο, να σκοτώνει απλούς πολίτες, να βομβαρδίζει εκκλησιές και μοναστήρια, να εκδιώκει εκατομμύρια πρόσφυγες κάτι το οποίο για εμάς φέρνει μνήμες του 1974, γιατί αυτά που βιώνουν σήμερα οι Ουκρανοί δυστυχώς τα βιώσαμε και εμείς το 1974 με την πληγή ακόμα ανοιχτή».

Από την πλευρά του ο κ. Γιωρκάτζης δήλωσε τα εξής:

«Καλωσορίζω και εγώ με τη σειρά μου την Υφυπουργό Τουρισμού φυσικά και τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού. Το έργο της πλατείας ελευθερίας είναι κατ’ εξοχήν έργο πολεοδομικό, δημιουργώντας πάρα πολλούς διαφορετικούς χώρους συνάθροισης για τους συμπολίτες μας. Ταυτόχρονα όμως, είναι και έργο πολιτιστικό διότι αφορά ένα σπουδαίο αρχιτεκτονικό έργο τέχνης και ως τέτοιο, δηλαδή ως έργο τέχνης, μπορεί να συνδράμει στην προσέλκυση τουριστών ή επισκεπτών στο κέντρο της πόλης. Για ακόμα μια φορά σας ευχαριστώ που ήρθατε και ευελπιστώ να απολαύσετε την ξενάγηση και τον περίπατο μας».

Η κ. Ζαχαράκη από την πλευρά της δήλωσε τα εξής:

«Θέλω να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ, Δήμαρχε για την περιήγηση που μας κάνεις σήμερα και ούτως ή άλλως και για την απαραίτητη σύνδεση του παρελθόντος με το παρόν, με εστίαση και στον τουρισμό.

Πέραν από την εξυπηρέτηση των αναγκών του πολίτη μέσα σε ένα άρτιο αισθητικά περιβάλλον, πρέπει να δώσουμε έμφαση στην κουβέντα μας Αβέρωφ και στο κομμάτι και του αστικού τουρισμού, το city break, το οποίο φέτος εμείς ξεκινάμε μια ειδική καμπάνια και νομίζουμε ότι η Λευκωσία μπορεί οπωσδήποτε να διεκδικήσει και το κομμάτι αυτό, μιας δίκαιης ευκαιρίας της διάχυσης του τουριστικού προϊόντος όχι μόνο στις τουριστικές περιοχές, τις παραθαλάσσιες, οι οποίες είναι πανέμορφες, υπάρχει ένα πολύ ενδιαφέρον ορεινό πεδίο και βέβαια ένα αστικό περιβάλλον το οποίο συνεχώς και με δράσεις ή και παρεμβάσεις σαν και αυτή συνεχώς βελτιώνεται.

Άρα να ξέρετε ότι και σε αυτό, το Ελληνικό Υπουργείο Τουρισμού μπορεί να συνδράμει και με τις πολιτικές ούτε ή αλλιώς του marketing αλλά και με τα μέσα της προβολής τα οποία ήδη έχουμε στην διάθεση μας.

Συγχρόνως πρόεδρε είμαι εδώ και βαθιά συγκινημένη, πολύ κοντά στην πράσινη γραμμή, να ξέρεις και το ξέρεις ότι και ως ελληνική κυβέρνηση ότι στάσεις αλλά και οι παρεμβάσεις μας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο είναι πάντα συγκεκριμένες, υπέρ του διεθνούς δικαίου. Οι μνήμες οι οποίες σας ξυπνάει η ρωσική εισβολή είναι πολύ σκληρές για όλους μας και για όσους δεν ξεχνάμε ποτέ την Κύπρο και δεν το κάνουμε και ξέρεις ότι είμαι μια από αυτούς, πραγματικά φέρνουμε, συγκρίνουμε καταστάσεις και είναι μια δραματική κατάσταση που ευελπιστούμε σύντομα να τελειώσει.

Συνάμα θα κάνουμε μια συζήτηση ουσιαστική Πρόεδρε σε συνέχεια και της περσινής μας έναρξης της κρουαζιέρας από τη Λεμεσό, γιατί και τότε είχες δείξει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις ειδικές μορφές τουρισμού και για το πως μπορούμε να εμπλουτίσουμε την εμπειρία του ταξιδιώτη στην Κύπρο μας.

Να ξέρετε ότι ο στόχος της παρουσίας μου εδώ, δεν ήταν μόνο η ουσιαστική ελπίζω παρουσίαση στο συνέδριο του αθλητικού τουρισμού αλλά γιατί θέλω να αυξηθούν και οι ροές των Ελλαδιτών προς την Κύπρο. Νομίζω ότι είναι προς όφελος και των δυο χωρών και αυτό είναι κάτι το οποίο ξέρω ότι θέλεις και εσύ, πέραν των πάντα ευχάριστων επισκέψεων των αδερφών μας από την Κύπρο, να βλέπουμε και περισσότερους Ελλαδίτες να έρχονται στην Κύπρο, να την γνωρίζουν, να γνωρίζουν τα όμορφα τουριστικά μέρη, τις πόλεις της, τα χωριά της. Είναι κάτι το οποίο επικεντρωθήκαμε σήμερα και να ξέρετε ότι είναι και μια από τις βασικές μου προτεραιότητες, ξέρω ότι είναι και στις δικές σου Πρόεδρε».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top