ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΑΜ: Δεν τίθεται θέμα αίτησης ένταξης της Κύπρου στο ΝΑΤΟ αυτή τη στιγμή

ΥΠΑΜ: Δεν τίθεται θέμα αίτησης ένταξης της Κύπρου στο ΝΑΤΟ αυτή τη στιγμή

Δεν πληρούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις και δεν τίθεται θέμα αιτήματος για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ αυτή τη στιγμή, δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο συνεδρίας της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής, ο Υπουργός Άμυνας είπε αρχικά πως στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συζητήθηκε η πορεία υλοποίησης της στρατηγικής πυξίδας και εντός του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας υποστήριξαν τη δημιουργία κόμβου καινοτομίας, που θα μπορέσει να δώσει ευελιξία σε θέματα καινοτομιών ζητημάτων άμυνας και ασφάλειας, όπως επίσης και την εξαίρεση των αμυντικών δαπανών από τη διαδικασία του δημοσιονομικού ελλείμματος.

Ο κ. Πετρίδης είπε πως στήριξαν επίσης την απλοποίηση των διαδικασιών για κοινές προμήθειες αμυντικού υλικού, ενώ ενημερώθηκαν από τον Ουκρανό Υπουργό Άμυνας για τον πόλεμο στην χώρα του.

Ο Υπουργός Άμυνας είπε, απαντώντας σε ερώτηση, ότι η κρίση του πολέμου στην Ουκρανία θα παραταθεί και αρκετές χώρες φαίνεται πως θα συνεχίσουν να αποστέλλουν στρατιωτικό υλικό στην Ουκρανία.

Ερωτηθείς σχετικά με τις αμυντικές συμφωνίες της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, ο κ. Πετρίδης είπε ότι η ισχυροποίηση των θέσεων της Ελλάδας, αμυντικών ή διπλωματικών, αποτελούν θετικά νέα και για την Κύπρο.

Οσον αφορά το ΝΑΤΟ, συνέχισε, βλέπουμε πώς η Τουρκία αντιδρά στην ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας. Άρα, δεν τίθεται και δεν συζητείται επί του παρόντος θέμα αιτήματος για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ, είπε απαντώντας σε ερώτηση. Πρόσθεσε πως για να ενταχθεί η Κύπρος στο ΝΑΤΟ θα πρέπει να πληρούνται κάποιοι όροι και προϋποθέσεις και σε αυτό το σημείο δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εργατικό ατύχημα στη Λεμεσό: Παραμένει κρίσιμα ο 23χρονος – Μεταφέρθηκε ξημερώματα στο ΓΝ Λευκωσίας

• «Έσβησε» κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών - Εν αναμονή της νεκροτομής επί της σορού του

• Παραλίες: Ξεκίνησε το μάζεμα πετσετών από τα κρεβατάκια – Έτσι θα λειτουργεί το νέο μέτρο – «Μας αντιγράφουν και οι τουρίστες»

• Ταξιδιωτικό «χάος»: «Απανωτές» καταγγελίες κατά αεροπορικών - Επιβάτες ταξιδεύουν μέχρι και με αεροπλάνα διαφορετικών εταιρειών

• Η τοποθέτηση της Αστυνομίας για την έρευνα με το έργο τερματικού εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου

• Ανείπωτη θλίψη - «Έφυγε» η μικρή Έλενα Νικολάου - Η συγκινητική παράκληση της οικογένειας

• Συγκινεί η Ιλάειρα Ζήση: Η φωτογραφία της κόρης της και το μήνυμα όλο νόημα



Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Σε νέες περιπέτειες ενδέχεται να εισέλθει ο ΔΗΣΥ, αυτή τη φορά για το θέμα των θητειών αξιωματούχων στο κόμμα. Σύμφωνα με τις πρόνοιες του καταστατικού, το οποίο τροποποιήθηκε στις 29 Απριλίου 2023, μέλος του κόμματος που κατέχει κάποιο εκ των αξιωμάτων του Βουλευτή, Ευρωβουλευτή, Δήμαρχου, Δημοτικού Συμβούλου, Σχολικού Εφόρου, Προέδρου ή Μέλους Κοινοτικού Συμβουλίου, δικαιούται να διεκδικήσει επανεκλογή στο ίδιο αξίωμα, μόνο αν κατά τη λήξη της τρέχουσας θητείας του, δεν συμπληρώσει τρεις θητείες σε αυτό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top