ΕΛΛΑΔΑ

Πυρετός διαβουλεύσεων στο Βερολίνο για το ελληνικό ζήτημα

Πυρετός διαβουλεύσεων στο Βερολίνο για το ελληνικό ζήτημα

Μαραθώνιος επαφών και διαβουλεύσεων ξεκινά σήμερα στο Βερολίνο, με αντικείμενο τις δραματικές εξελίξεις γύρω από το ελληνικό ζήτημα.

Οπως μεταδίδει η Deutsche Welle, το μεσημέρι η Άγκελα Μέρκελ καλεί στην καγκελαρία τους αρχηγούς των κομμάτων και τους επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων για να τους ενημερώσει για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 14:30 ώρα Κύπρου, ενώ μετά το πέρας της θα ακολουθήσει ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Αργότερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν και ξεχωριστές έκτακτες συνεδριάσεις των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των Χριστιανοδημοκρατών, των Σοσιαλδημοκρατών και των Πρασίνων.

Την ώρα που τα κόμματα της αντιπολίτευσης, Πράσινοι και Αριστερά, ζητούν την άμεση παρέμβαση της Καγκελαρίου προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο και να δοθεί μια πολιτική λύση έστω και την ύστατη στιγμή, βουλευτές των κομμάτων της συμπολίτευσης εκφράζουν τα τελευταία δυο 24ωρα την έντονη δυσφορία και ενόχλησή τους για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να διακόψει τις διαπραγματεύσεις και να προχωρήσει σε δημοψήφισμα.

Η οργή πολλών βουλευτών, όπως μεταδίδει  η Deutsche Welle  έγινε ακόμη μεγαλύτερη όταν άρχισε να διαρρέει την Κυριακή το περίγραμμα των τελικών θέσεων με τις οποίες Μέρκελ και Ολάντ προσπαθούσαν την Παρασκευή να μεταπείσουν τον Αλέξη Τσίπρα. Αυτές φαίνεται πως προέβλεπαν όχι μόνον ένα νέο πακέτο στήριξης, αλλά και την προοπτική νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους μέσω μιας νέας παράτασης στη διάρκεια αποπληρωμής του υφιστάμενων δανείων, αλλά και συνολικές οικονομικές επενδύσεις ύψους 35 δις ευρώ.

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε εμπιστευτικές συνομιλίες που είχε χθες με εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών ομάδων για δημοσιονομικά ζητήματα, εμφανίστηκε ανοικτός σε περαιτέρω συνομιλίες με την Ελλάδα, είτε πριν την εκπνοή του δεύτερου προγράμματος την Τρίτη είτε και μετά το δημοψήφισμα της Κυριακής, σε περίπτωση που οι πολίτες πουν «ναι» στη συμφωνία με τους δανειστές.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top