ΚΥΠΡΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ: Αύξηση της επιβατικής κίνησης στα αεροδρόμια της χώρας - Δείτε αναλυτικά

ΚΥΠΡΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ: Αύξηση της επιβατικής κίνησης στα αεροδρόμια της χώρας - Δείτε αναλυτικά

Στοιχεία για την επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια Πάφου και Λάρνακας για το μήνα Μάιο 2022  έδωσε η Hermes Airports.

Δείτε αναλυτικά:

Επιβατική Κίνηση Μαΐου 2022

Συνολικά περίπου 885 χιλιάδες επιβάτες ταξίδεψαν από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου αυτό το μήνα (+634 χιλ. επιβάτες περισσότεροι από την αντίστοιχη περίοδο του 2021). Η επιβατική κίνηση του Μαΐου βρίσκεται στο 78.3% του αντίστοιχου μήνα του 2019, χρονιά κατά την οποία καταγράφηκε ρεκόρ επιβατικής κίνησης στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.

Επιβατική Κίνηση Ιανουαρίου – Μαΐου 2022

Τους πρώτους πέντε μήνες του έτους, περίπου 2.5 εκατομμύρια επιβάτες ταξίδεψαν από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου (+2 εκατομμύρια επιβάτες περισσότεροι από την αντίστοιχη περίοδο του 2021), που αντιστοιχεί στο 73% της κίνησης την ίδια περίοδο το 2019.

Με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, οι πτήσεις από τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου για τον Ιούνιο αναμένεται να αυξηθούν από 645 σε περίπου 704 πτήσεις την εβδομάδα.

Αεροδρόμιο Λάρνακας – Μάιος 2022

Οι συνολικές αεροπορικές θέσεις που ήταν διαθέσιμες τον Μάιο ήταν στις 692 χιλιάδες, καταγράφοντας αύξηση 364 χιλιάδων θέσεων σε σύγκριση με το 2021. Ο μέσος δείκτης πληρότητας των αεροσκαφών ήταν 80.5% (83.3% αφικνούμενοι και 77.7% αναχωρούντες επιβάτες).

Η συνολική κίνηση του Αεροδρομίου Λάρνακας για τον Μάιο ήταν στις 558 χιλιάδες (290 χιλ. αφικνούμενοι και 268 χιλ. αναχωρούντες επιβάτες). Οι αγορές με την καλύτερη απόδοση ήταν: Ηνωμένο Βασίλειο (141χιλ.), Ελλάδα (104χιλ.), Γερμανία (47χιλ.), Ισραήλ (30χιλ.), Σουηδία (29χιλ.), Αυστρία (28χιλ.), Πολωνία (24χιλ.), Δανία (19χιλ.), Ρουμανία (13χιλ.), Ουγγαρία (12χιλ.).

Αεροδρόμιο Πάφου – Μάιος 2022

Οι συνολικές διαθέσιμες θέσεις στο αεροδρόμιο Πάφου τον Μάιο ήταν 379  χιλιάδες, με μια αύξηση 316 χιλιάδων θέσεων σε σύγκριση με το 2021. Ο μέσος δείκτης πληρότητας των αεροσκαφών ήταν 85.5% (87.9% αφικνούμενοι και 83.2% αναχωρούντες επιβάτες).

Η συνολική κίνηση για το Αεροδρόμιο Πάφου ήταν στις 325 χιλιάδες (167 χιλ. αφικνούμενοι και 157 χιλ. αναχωρούντες επιβάτες). Οι αγορές με την καλύτερη απόδοση ήταν: Ηνωμένο Βασίλειο (160χιλ.), Πολωνία (24χιλ.), Ελλάδα (23χιλ.), Ισραήλ (20χιλ.), Ιταλία (16χιλ.), Γερμανία (10χιλ.), Ουγγαρία (9χιλ.), Ολλανδία (9χιλ.), Γαλλία (8χιλ.), Ιορδανία (7χιλ.).

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Το θετικό κλίμα δεν αρκεί - Οι τρεις εκκρεμότητες Χριστοδουλίδη και η δύσκολη αποστολή της Ολγκίν - Τι αναμένεται από τις επαφές με την απεσταλμένη του ΟΗΕ

Κυπριακό: Το θετικό κλίμα δεν αρκεί - Οι τρεις εκκρεμότητες Χριστοδουλίδη και η δύσκολη αποστολή της Ολγκίν - Τι αναμένεται από τις επαφές με την απεσταλμένη του ΟΗΕ

Η νέα κινητικότητα γύρω από το Κυπριακό δημιουργεί ένα παράθυρο για επανεξέταση των δυνατοτήτων συνεννόησης μεταξύ των δύο πλευρών, χωρίς όμως να έχουν μέχρι στιγμής διαμορφωθεί οι προϋποθέσεις, για την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων. Η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Ερχιουρμάν, στις 27 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, αλλά ολοκληρώθηκε χωρίς κοινό ανακοινωθέν και χωρίς δημοσιοποίηση συγκεκριμένων αποτελεσμάτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE