ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τερματισμό των ιδιωτικοποιήσεων ζητούν ΑΚΕΛ - ΠΟΑΣ

Τερματισμό των ιδιωτικοποιήσεων ζητούν ΑΚΕΛ - ΠΟΑΣ

Τον τερματισμό της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης των οργανισμών δημόσιας ωφελείας “γιατί αυτό επιβάλλει το συμφέρον του κυπριακού λαού και όχι οποιουδήποτε άλλου” και την έναρξη της συζήτησης για τον εκσυγχρονισμό του νομοθετικού πλαισίου λειτουργίας και διαμόρφωση πιο απαιτητικών κριτηρίων για τον διορισμό μελών των ΔΣ, ζητεί το ΑΚΕΛ.

Ο ΓΓ του κόμματος μετά από συνάντηση με αντιπροσωπεία της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Ανεξαρτήτων Συντεχνιών (ΠΟΑΣ) ανέφερε ότι αυτή τη θέση θα υποστηρίξει το ΑΚΕΛ μέχρι τέλους. “Μας ξαφνιάζει όμως ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση προωθεί αυτά τα ζητήματα”, ανέφερε.

Συζητώντας και με την Τρόικα, είπε ο Αντρος Κυπριανού, έχει διαπιστωθεί ότι οι ιδιωτικοποιήσεις είναι μια ιδεολογική θέση της κυβέρνησης και των Ευρωπαίων, “καλύτερα, μια ιδεολογική αγκύλωση”. Δεν είναι κάτι που απαιτείται από τις χρηματοδοτικές ανάγκες του μνημονίου, είπε, αλλά επιμένουν γιατί “αυτό τους επιβάλλει ο τρόπος σκέψης τους. Ακόμη και αυτό όμως έχει σημασία το πως θα το κάνεις”, είπε, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση το κάνει “με έναν βεβιασμένο, απαράδεκτο και πρόχειρο τρόπο που θα οδηγήσει σε ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και ούτε στις καλύτερες επιλογές''. Στην περίπτωση της Αρχής Λιμένων, είπε, η κυβέρνηση “πεισματικά επιμένει να μην συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στην Αρχή στη διαδικασία των προσφορών όσον αφορά την πλοήγηση, πράγμα που είναι απαράδεκτο κατά την άποψή μας”.

Το ΑΚΕΛ, πρόσθεσε, θα συνεχίσει να εργάζεται για τερματισμό της διαδικασίας ιδιωτικοποιήσεων και εξέφρασε την ευχή και την ελπίδα “τα υπόλοιπα κόμματα να συνειδητοποιήσουν ότι αυτό το πράγμα οδηγεί σε κατασπατάληση του δημόσιου πλούτου και αντιστρατεύεται τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του κυπριακού λαού και των εργαζομένων σε αυτούς τους οργανισμούς”. Ευχήθηκε όπως συνταχθούν έστω και την υστάτη με το ΑΚΕΛ για να τερματίσουν αυτή τη διαδικασία.

Ευαρέσκεια και ικανοποίηση για την συνάντηση με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ εξέφρασε ο ΓΓ της ΠΟΑΣ, Γρηγόρης Κατσελής κάνοντας λόγο για εργατική αναταραχή και απεργία που είναι το ύστατο όπλο στα χέρια των εργαζομένων.

Στην συνάντηση, είπε, ενημερώθηκαν για την πρόταση του ΑΚΕΛ που θα προωθήσει στη Βουλή για τον τερματισμό των ιδιωτικοποίησεων και εξέφρασαν την άποψή τους για τα νομοσχέδια που αφορούν κρατικοποιήσεις και τις αποσπάσεις υπαλλήλων από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Εξέφρασε επίσης την αντίθεση της ΠΟΑΣ προς τις ιδιωτικοποιήσεις. Έκανε επίσης λόγο για μια  «ύποπτη βιασύνη» εκεί και όπου η κυβέρνηση προχώρησε με νόμο, όπως στην Αρχή Λιμένων, “να προκαλέσουν τετελεσμένα, να αποκλείσουν τους εργαζόμενους από το να πάρουν ένα κομμάτι από τις υπηρεσίες που θα δώσουν σε εργοδότες και αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μια κατάσταση που θα προκληθεί εργατική αναταραχή πρώτα στα λιμάνια και μετά στους υπόλοιπους οργανισμούς, όπως η Αρχή Ηλεκτρισμού και η Αρχή Τηλεπικοινωνιών”.

Κληθείς να εξηγήσει τι εννοεί με τον όρο εργατική αναταραχή, ο κ. Κατσελής ανέφερε: “Τι να πούμε, τι να κάνουμε; Κάνουμε εκδηλώσεις, διαμαρτυρίες, έξω από τη Βουλή, έξω από το Προεδρικό και στο τέλος βλέπουμε ότι υπάρχει ένας εμπαιγμός και οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να προσφύγουν στο ύστατο μέτρο που έχουν, την απεργία”.

Εξέφρασε λύπη που θα προκληθεί αναταραχή και ζημιά στην οικονομία που τώρα χρειάζεται ηρεμία και πρόσθεσε ότι “δεν είμαστε εμείς που προκαλούμε την ζημιά, διότι δεν έχουμε άλλο μέτρο να ασκήσουμε πίεση”.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει προγραμματισμένη απεργία, απάντησε ότι μελετούνται “διάφορα μέτρα και στους τρεις οργανισμούς. Μελετούμε και το πρόγραμμα και τα μέτρα και το είδος των αντιδράσεων”.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Παγκόσμια ανησυχία για ενδεχόμενες αυξήσεις των αεροπορικών ναύλων από τον Μάιο - Ποιος ο λόγος

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top