Προέδρος Αναστασιάδης: Ο απεσταλμένος του ΓΓ του ΟΗΕ «θα πρέπει να ενεργεί μέσα στα πλαίσια των εντολών του»

Προέδρος Αναστασιάδης: Ο απεσταλμένος του ΓΓ του ΟΗΕ «θα πρέπει να ενεργεί μέσα στα πλαίσια των εντολών του»

Για το Κυπριακό και τον απεσταλμένο του ΓΓ των ΗΕ μίλησε ο Προέδρος της Δημοκρατίας.

Όποιος και να είναι ο απεσταλμένος του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό θα πρέπει να ενεργεί στα πλαίσια των εντολών που έχει ο ΓΓ στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στην εκδήλωση για τα 46 χρόνια του ΔΗΣΥ, στην Πλατεία Ελευθερίας, και ερωτηθείς αν έχει ήδη παραλάβει τις προτάσεις Τατάρ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει παραλάβει κάτι.

Σε ερώτηση αν έχει ξεκαθαρίσει ποιος θα αναλάβει από πλευράς των ΗΕ τον ρόλο του απεσταλμένου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, ο Πρόεδρος είπε ότι «εκείνο που γνωρίζω είναι ότι θα είναι οπωσδήποτε αξιωματούχος που υπηρετεί τα Ηνωμένα Έθνη».

Πρόσθεσε ότι «εκείνο που έχει σημασία είναι ότι οποιοσδήποτε αναλάβει θα πρέπει να ενεργεί μέσα στα πλαίσια των εντολών που ο ΓΓ έχει με βάση τα ψηφίσματα των ΗΕ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τα είπαν με Μαλά οι κτηνοτρόφοι - Zητούν συνάντηση με ΠτΔ και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

Τα είπαν με Μαλά οι κτηνοτρόφοι - Zητούν συνάντηση με ΠτΔ και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

Συνάντηση με τριμελή αντιπροσωπεία του νεοσύστατου συνδέσμου «Η Φωνή των κτηνοτρόφων» είχε το Σάββατο ο Επικεφαλής της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση και Αναβάθμιση του Κτηνοτροφικου Τομέα και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου, Σταύρος Μαλάς, με εκπρόσωπο των κτηνοτρόφων Χριστόδουλο Χριστοδούλου να επαναλαμβάνει στο ΚΥΠΕ το αίτημά τους για συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να προειδοποιεί για το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων.