Σουηδία: Επίθεση με μαχαίρι σε πολιτικό φεστιβάλ - Θύμα μία γυναίκα

Σουηδία: Επίθεση με μαχαίρι σε πολιτικό φεστιβάλ - Θύμα μία γυναίκα

Άνδρας μαχαίρωσε και σκότωσε μια γυναίκα κατά τη διάρκεια του πολιτικού φεστιβάλ Αλμεντάλεν, στο νησί Γκότλαντ της Σουηδίας, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, έχει συλληφθεί ως ύποπτος άνδρας ηλικίας περίπου 30 ετών.

Το πολιτικό φεστιβάλ προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες ανθρώπους και ηγέτες κομμάτων που εκφωνούν ομιλίες και έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με ψηφοφόρους και τουρίστες.

Ο ιστότοπος www.thelocal.se γράφει ότι ο ύποπτος μαχαίρωσε τη γυναίκα στον κορμό, κοντά στο σημείο όπου επρόκειτο σε λίγα λεπτά να δώσει συνέντευξη Τύπου η ηγέτιδα του Κεντρώου Κόμματος Άνι Λέεφ. «Άκουσα μια κραυγή, στράφηκα και είδα έναν άνδρα να ρίχνει κάποιον στο έδαφος (…) και να τρέχει. Ένας πολίτης τον κυνήγησε, τον έσπρωξε στον τοίχο και τον ακινητοποίησε», είπε η Μαρία Άρκεμπι, μια αυτόπτης μάρτυρας, στην εφημερίδα Expressen.

Η συνέντευξη Τύπου ματαιώθηκε και η ασφάλεια της Λέεφ δεν την άφησε να ανέβει στη σκηνή.

Φωτορεπόρτερ του σουηδικού πρακτορείου TT είπε ότι δόθηκαν στην τραυματισμένη γυναίκα οι πρώτες βοήθειες επί τόπου και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο τοπικό νοσοκομείο Βίσμπι Λάζαρετ.

Έκπρόσωπος της αστυνομίας επιβεβαίωσε ότι συνελήφθη ένας άνδρας και ότι οι αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν την ταυτότητα της γυναίκας.

Σύμφωνα με την Expressen, ο άνδρας δεν φαίνεται να έχει ποινικό μητρώο, ούτε κάποια σχέση με το θύμα του.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ για αφθώδη πυρετό: «Η υπεύθυνη δημοσιονομική πολιτική επιτρέπει αυξημένες αποζημιώσεις»

ΠτΔ για αφθώδη πυρετό: «Η υπεύθυνη δημοσιονομική πολιτική επιτρέπει αυξημένες αποζημιώσεις»

Η υπεύθυνη μας δημοσιονομική πολιτική μας επιτρέπει να απορροφούμε κρίσεις όπως ο αφθώδης πυρετός και να παρέχουμε στους κτηνοτρόφους μας σημαντικά αυξημένες αποζημιώσεις για το ζωικό κεφάλαιο, σε επίπεδα πολύ υψηλότερα από τις ευρωπαϊκές τιμές αναφοράς κατά 150%–200% περίπου, ανέφερε το βράδυ της Δευτέρας ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, σε εορταστική εκδήλωση της Παναγροτικής Ένωσης Κύπρου για τα 85χρονά της.

BEST OF TOTHEMAONLINE