ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοβαρή καταγγελία: Υλικό που εξάγεται από τη λεκάνη του αλιευτικού καταφυγίου Κάτω Πύργου καταλήγει σε παραλίες λουομένων

Σοβαρή καταγγελία: Υλικό που εξάγεται από τη λεκάνη του αλιευτικού καταφυγίου Κάτω Πύργου καταλήγει σε παραλίες λουομένων

Καταγγελία για αμμοληψία από παραλία στον Κάτω Πύργο, έλαβε το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών. Σύμφωνα με την καταγγελία, η αμμοληψία έλαβε χώρα την Τρίτη 12 Ιουλίου από την παραλία στην περιοχή του ξενοδοχείου Τήλος.

Κατόπιν επικοινωνίας του Κινήματος με τον κοινοτάρχη του Κάτω Πύργου κ. Νίκο Κλεάνθους, ανέφερε πως η αμμοληψία ήταν περιορισμένης έκτασης και αφορούσε το υλικό που εξάγεται από τη λεκάνη του αλιευτικού καταφυγίου και το όλο έργο γίνεται κατόπιν άδειας από την Επαρχιακή Διοίκηση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Κινήματος η άμμος μεταφέρεται σε άλλη κοντινή παραλία λουομένων με χαλίκια για να δημιουργηθεί αμμουδερή παραλία.

Στην βάση των πληροφοριών από τον κοινοτάρχη, οι Οικολόγοι έχουν απευθύνει γραπτώς σήμερα ερωτήματα προς την Επαρχιακή Διοίκηση Λευκωσίας με τα οποία ζητάμε άμεση πληροφόρηση σε σχέση με την άδεια, τους όρους της και τους περιορισμούς της.

Το Κίνημα υπενθυμίζει πως κατά καιρούς εκφράστηκαν πάρα πολλές ανησυχίες για την σύσταση των υλικών που προκύπτουν από την εκβάθυνση του αλιευτικού καταφυγίου. Έχουν γίνει χημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις από εθελοντές με ανησυχητικά αποτελέσματα. Το θέμα απασχόλησε και την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος αφού υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι η συστηματική και πολύχρονη απόρριψη του υλικού αυτού στη θάλασσα έχει επηρεάσει τον βιότοπο της Ποσειδωνίας, του θαλάσσιου φυτού που θεωρείται προστατευόμενο είδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Σύμφωνα με ενημέρωση που λάβαμε το Κρατικό Χημείο αποφάσισε να ερευνήσει το θέμα και πολύ σύντομα αναμένεται ότι θα επισκεφθούν το χώρο του έργου για δειγματοληψία αρμόδιοι λειτουργοί του Κρατικού Χημείου. Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, θεωρούμε το ελάχιστο ανεύθυνο όταν ακόμα οι εν λόγω έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη και το θέμα παρακολουθείται από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος, να γίνεται στρώση αυτού του υλικού σε παραλία λουομένων», καταλήγει ανακοίνωση του Κινήματος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top