ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Φως» στο δράμα των Κυπρίων που αποκλείστηκαν στην Ιταλία - Επιστρέφουν μετά από «40 κύματα»

«Φως» στο δράμα των Κυπρίων που αποκλείστηκαν στην Ιταλία - Επιστρέφουν μετά από «40 κύματα»

«Φως» άρχισε να διαφαίνεται στο δράμα των Κυπρίων που αποκλείστηκαν στην Ιταλία, οι οποίοι ενώ θα επιστρέψουν τελικά στην Κύπρο, βρίσκονται ακόμη αντιμέτωποι με δυσκολίες.

Σε ρεπορτάζ που δημοσίευσε χθες Παρασκευή, 15 Ιουλίου, το ThemaOnline, οικογένεια Κυπριών μας διηγήθηκε το δράμα που αντιμετώπισαν όταν η αεροπορική εταιρία RyanAir τους ανακοίνωσε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος πως η πτήση τους για επιστροφή στην Κύπρο είχε ακυρωθεί λόγω απεργίας.

Επιστρέφουν μετά από «40 κύματα»

Σε νεότερη ενημέρωση που έλαβε το ThemaOnline, οι οικογένειες οι οποίες βρέθηκαν εκτεθειμένες από την αεροπορική εταιρία, θα επιστρέψουν πίσω στην Κύπρο μαζί με τους υπόλοιπους Κύπριους που αποκλείστηκαν στην Ιταλία την ερχόμενη Παρασκευή, 22 Ιουλίου.

Όπως ενημερωθήκαμε, οι οικογένειες αναγκάστηκαν να μεταβούν στο αεροδρόμιο, όπως υπολόγιζαν να κάνουν για να προλάβουν την αυριανή (17/7) απεργία, με σκοπό να μιλήσουν με κάποιο αρμόδιο άτομο της αεροπορικής εταιρίας, αφού κανείς δεν τους απαντούσε στα επίμονα τηλεφωνήματα και μηνύματα που έστελναν ζητώντας τουλάχιστον, καθοδήγηση για το πως να αντιμετωπίσουν αυτό το ατυχές συμβάν.

Μετά από επικοινωνία που είχαν με υπάλληλο της αεροπορικής εταιρίας, έκλεισαν καινούργια εισιτήρια για να επιστρέψουν όμως, ενημερώθηκαν πως δεν θα έπαιρναν την οποιανδήποτε αποζημίωση για να κλείσουν κάποιο ξενοδοχείο, στο οποίο θα διαμένουν μέχρι την καινούργια ημερομηνία αποχώρησης από την Ιταλία.

«Χείρα βοηθείας» από το Προξενείο

Όπως ενημερωθήκαμε, ενώ νιώθουν ανακουφισμένοι για το ότι θα επιστρέψουν πίσω στα πάτρια εδάφη, δεν υπάρχει ούτε και ένα δωμάτιο διαθέσιμο για να μείνουν.

Αυτή τη στιγμή μάλιστα, βρίσκονται στη διαδικασία να βρουν χώρο διαμονής ενώ ταυτόχρονα, έλαβαν και βοήθεια από το Προξενείο στην Ιταλία.

Συγκεκριμένα, λόγω του γεγονότος ότι πολλές ήταν οι οικογένειες Κυπρίων που βρέθηκαν αποκλεισμένες στην Ιταλία, το Προξενείο ήρθε σε επικοινωνία μαζί τους, με σκοπό να τους βοηθήσει να βρουν χώρο διαμονής μέχρι την ημέρα της αναχώρησής τους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top