Στους δρόμους από αύριο η Αστυνομία - Τι θα ελέγχει

Στους δρόμους από αύριο η Αστυνομία - Τι θα ελέγχει

Στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής εκστρατείας διαφώτισης και ελέγχου μηχανοκινήτων οχημάτων ‹ROADPOL›, από αύριο Δευτέρα 18 Ιουλίου, 2022 μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή 24 Ιουλίου, 2022 μέλη της Αστυνομίας, σε συνεργασία με μέλη του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, θα διεξάγουν τροχονομικούς και μηχανικούς ελέγχους φορτηγών οχημάτων και λεωφορείων, με σκοπό την πρόληψη των τροχαίων συγκρούσεων και την αύξηση της ασφάλειας στο οδικό δίκτυο.

Κατά τη διάρκεια των τροχονομικών ελέγχων θα ελέγχονται:

• Τα έγγραφα των οδηγών και των οχημάτων
• Η ταχύτητα με την οποία κινούνται τα οχήματα
• Οι συσκευές περιορισμού ταχύτητας
• Οι ώρες οδήγησης/εργασίας
• Οι ταχογράφοι (αναλογικές και ψηφιακές συσκευές)
• Η μηχανική κατάσταση των οχημάτων.

Η συγκεκριμένη εκστρατεία (3η για φέτος) θα διεξάγεται παράλληλα και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, από τις χώρες μέλη του Ευρωπαϊκού Αστυνομικού Δικτύου Τροχαίας «Roadpol».

Η συγκεκριμένη εβδομάδα δράσεων (18-24 Ιουλίου, 2022) περιλαμβάνει επίσης ενημέρωση για τους κινδύνους που προκαλούνται από τη μη συμμόρφωση των υπευθύνων φορτηγών και λεωφορείων με την ισχύουσα νομοθεσία, αλλά και εντατικοποίηση των τροχονομικών ελέγχων για παραβάσεις που διαπράττονται από οδηγούς φορτηγών και λεωφορείων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Επίσημη επίσκεψη Μακρόν την Πέμπτη στην Κύπρο: Θα συναντηθεί με ΠτΔ - Το πρόγραμμα

Επίσημη επίσκεψη Μακρόν την Πέμπτη στην Κύπρο: Θα συναντηθεί με ΠτΔ - Το πρόγραμμα

Την Πέμπτη, 23 Απριλίου 2026, ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Εμανουέλ Μακρόν θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κυπριακή Δημοκρατία.  Η επίσκεψη αυτή έχει ιδιαίτερη ιστορική σημασία, καθώς αποτελεί την πρώτη επίσημη διμερή επίσκεψη Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας από ιδρύσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας και επιβεβαιώνει, με τον πλέον ουσιαστικό τρόπο, το εξαιρετικό επίπεδο των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

BEST OF TOTHEMAONLINE