ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σιζόπουλος: Επιβάλλεται αλλαγή πορείας στο Κυπριακό

Σιζόπουλος: Επιβάλλεται αλλαγή πορείας στο Κυπριακό

Επιβάλλεται η αλλαγή πορείας στο Κυπριακό, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος.

Σε επιμνημόσυνη ομιλία του για τους νεκρούς του 281 Τ.Π, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι άμεσα επιβάλλεται αλλαγή πορείας και απαιτείται μια νέα διεκδικητική πολιτική που να  τοποθετεί το Κυπριακό στη σωστή αντικατοχική-του βάση, και να προτείνει γενικό περίγραμμα αρχών λύσης, βασισμένο στο διεθνές δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο και για το οποίο «θα πρέπει να απαιτήσουμε από τα ΗΕ και την ΕΕ να τοποθετηθούν και να εκφράσουν άποψη».

Η νέα αυτή πολιτική, πρόσθεσε, πρέπει να στηρίζεται σε σωστή διεθνή διαφωτιστική εκστρατεία, να δημιουργεί νέες συμμαχίες αξιοποιώντας τη σύμπτωση συμφερόντων με ισχυρές χώρες μέλη της Ε.Ε. και όχι μόνο, να καθιστά σαφές ότι δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή οποιαδήποτε προσπάθεια αναβάθμισης του ψευδοκράτους ή προώθησης του απευθείας εμπορίου με τα κατεχόμενα και να
αξιοποιεί την παρουσία της Κύπρου ως πλήρους μέλους της Ε.Ε. καθώς και τη γεωστρατηγική θέση της Κύπρου στη βάση των νέων δεδομένων που έχουν δημιουργηθεί στην Αν. Μεσόγειο με την ανεύρεση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, και την αντιπαράθεση Ισραήλ - Τουρκίας.

Πρέπει επίσης, είπε ο κ. Σιζόπουλος, η νέα αυτή πολιτική να ενεργοποιεί το δόγμα του ενιαίου αμυντικού χώρου με την Ελλάδα, να καθιστά σαφές ότι δεν πρόκειται να δεχθούμε την παραβίαση των δικαιωμάτων των πολιτών της Κ.Δ. ανεξάρτητα από την εθνική ή θρησκευτική-τους προέλευση, και με δεδομένη τη συνεχιζόμενη τουρκική αδιαλλαξία, θα αποσύρει τις παραχωρήσεις για παραμονή εποίκων, εκ περιτροπής προεδρία και σταθμισμένη ψήφο.

“Στη βάση των παραπάνω αρχών είναι μεν δύσκολη η ανατροπή των κατολισθήσεων είναι όμως εφικτή. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να κυριαρχήσει το άδικο και να είμαστε η τελευταία γενιά Ελλήνων στην Κύπρο” σημείωσε.

Αναφερόμενος στους νεκρούς του 281 Τ.Π, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι “βρισκόμαστε εδώ για 41η χρονιά, για να μνημονεύσουμε αυτούς που όρθωσαν το ανάστημά-τους ενάντια στην προδοσία, που μοίρασαν τη ζωή-τους σε ψίχουλα χωρίς να αφήσουν τίποτα για τον εαυτό-τους και να τιμήσουμε δεόντως αυτούς που είχαν την τύχη να επιζήσουν και την ατυχία να βιώσουν τα αποτελέσματά-της”.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέες έρευνες στα Περβόλια - Μέρος όπλου το τεκμήριο που εντοπίστηκε - Δείτε φωτογραφίες

Έριξαν χειροβομβίδα σε αυλή οικίας στη Λάρνακα – Εντός του σπιτιού οι ένοικοι – Ψάχνουν τους δράστες

Από τις λαμπάδες μέχρι τα κόκκινα αυγά και τις φλαούνες: 8+1 παραδοσιακά, πασχαλινά έθιμα στην Κύπρο

Έτσι θα λειτουργήσουν οι χώροι εστίασης το Πάσχα – Τι θα γίνει με τις αυξήσεις τιμών    

Γνωστή Κύπρια φωτογραφίζεται με εσώρουχα μπροστά στον καθρέφτη - Δείτε εικόνα

Άφιξη μεταναστών: Έφτασαν με ταχύπλοο σκάφος στον κατεχόμενο Λιμνίτη και πέρασαν πεζοί στις ελεύθερες περιοχές



Προεδρία: «Η ένταξη στην ΕΕ η σημαντικότερη πολιτική και διπλωματική επιτυχία»

Προεδρία: «Η ένταξη στην ΕΕ η σημαντικότερη πολιτική και διπλωματική επιτυχία»

Η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ αποτελεί την σημαντικότερη πολιτική και διπλωματική επιτυχία της χώρας μας, αναφέρει η Προεδρία με αφορμή την επέτειο 20 χρόνων από την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top