ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΥΠΑΝ: Η απάντηση του Προέδρου στο επιθετικό παραλήρημα της Άγκυρας η επανέναρξη διαπραγματεύσεων

ΥΠΑΝ: Η απάντηση του Προέδρου στο επιθετικό παραλήρημα της Άγκυρας η επανέναρξη διαπραγματεύσεων

Απάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας στο επιθετικό παραλήρημα της Άγκυρας είναι η ετοιμότητα του Νίκου Αναστασιάδη για την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων, ανέφερε την Κυριακή ο Υπουργός Παιδείας Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου.

Μιλώντας την Κυριακή στο μνημόσυνο πεσόντων καταδρομέων του 1963- 1964 και του Αντιναυάρχου Ελευθέριου Χανδρινού, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Κενδέα, στην Πάφο, προϊσταμένου του Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου, ο κ. Προδρόμου σημείωσε πως η ε/κ πλευρά με ενέργειες, πρωτοβουλίες και προτάσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, δεν παύει να επιζητεί την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων για τον τερματισμό της κατοχής και για μια ουσιαστική και λειτουργική επίλυση του προβλήματος στη βάση των Ψηφισμάτων και Αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών αλλά και των ευρωπαϊκών αρχών και κανόνων.

Επεσήμανε επίσης πως χρέος της Πολιτείας στη μνήμη των ηρωικών πεσόντων και χρέος όλων μας και προς τους πεσόντες και προς τις επόμενες γενιές, είναι να συνεχίσουμε αδιαλείπτως και πεισματικά τις προσπάθειες και τον πολιτικό αγώνα μέχρι να τερματισθεί η κατοχή, να φύγει η Τουρκία από την Κύπρο και να αρθούν τα κατοχικά δεδομένα.

Στόχος, είπε, είναι η δημιουργία μιας ενωμένης, ελεύθερης, δημοκρατικής ευρωπαϊκής χώρας όπου θα συνυπάρχουν ειρηνικά και θα δημιουργούν όλοι οι νόμιμοι κάτοικοι της, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, με πλήρη ανθρώπινα δικαιώματα και πολιτικές ελευθερίες, ειρηνικά και μέσα σε συνθήκες ασφάλειας.

Πρόσθεσε πως για το σκοπό αυτό οφείλουμε πάνω απ’ όλα και με δεδομένες τις αντικειμενικές πολύ μεγάλες δυσκολίες, - απέναντι σε μια Τουρκία που επιδεικνύει όχι μόνο αδιαλλαξία, αλλά και περαιτέρω επιθετικότητα σε ολόκληρη την περιοχή μας – να παραμείνουμε ενωμένοι. Να επιδιώξουμε, όπως είπε, με πολιτικά μέσα τη σωτηρία του τόπου μας από την Τουρκία, τον τερματισμό της κατοχής και την άρση των τετελεσμένων και τη δημιουργία ενός σύγχρονου και δημοκρατικού ευρωπαϊκού κράτους που θα κάνει την Κύπρο τόπο ειρήνης, και δημιουργίας, κοινό σπίτι για όλους τους νόμιμους κατοίκους, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους.

Μετά το πέρας του μνημόσυνου ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και προσκλητήριο πεσόντων.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top