ΥΓΕΙΑ

Πόνος στο γόνατο: Τα παπούτσια που ανακουφίζουν – Θα εκπλαγείτε

Πόνος στο γόνατο: Τα παπούτσια που ανακουφίζουν – Θα εκπλαγείτε

Όταν πονούν τα γόνατά μας το μόνο που επιθυμούμε είναι να περάσει η ενόχληση, ώστε να μπορούμε να περπατήσουμε χωρίς αγκομαχητό σε κάθε μας βήμα.

Σύμφωνα με μικρή, τυχαιοποιημένη μελέτη που δημοσιεύτηκε στην online έκδοση των Annals of Internal Medicine φαίνεται ότι ένας τύπος παπουτσιού μπορεί να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Στην έρευνα συμμετείχαν 164 άτομα ηλικίας 50 ετών και άνω με μέτρια ή σοβαρή αρθρίτιδα στο γόνατο. Στους μισούς συμμετέχοντες δόθηκαν σταθερά, υποστηρικτικά παπούτσια με παχιές και ελάχιστα εύκαμπτες σόλες. Οι άλλοι μισοί φόρεσαν flat παπούτσια με λεπτές, εύκαμπτες σόλες – μια επιλογή που από αρκετούς θεωρείται καλύτερη επειδή επιτρέπει την φυσική κίνηση του ποδιού και του πέλματος.

Και οι δύο ομάδες συμμετεχόντων φορούσαν τα παπούτσια τους για έξι ώρες την ημέρα και συμμετείχαν σε δραστηριότητες όπως το περπάτημα και το τρέξιμο. Μετά από έξι μήνες, το 58% των ατόμων στην πρώτη ομάδα με τα πιο σταθερά και άκαμπτα παπούτσια ανέφεραν μείωση του πόνου στο γόνατο ενώ περπατούσαν, σε σύγκριση με το 40% των ατόμων που ανέφεραν μείωση του πόνου φορώντας flat, εύκαμπτα παπούτσια.

Σύμφωνα με τους ερευνητές ωστόσο και στις δύο ομάδες, η μείωση του πόνου πιθανότατα οφειλόταν στο γεγονός ότι περπατούσαν συστηματικά! Τα άτομα που φορούσαν τα εύκαμπτα παπούτσια ωστοσο είχαν διπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν πόνο στον αστράγαλο ή στα πόδια, σε σύγκριση με όσους φορούσαν τα πιο υποστηρικτικα και ανθεκτικά παπούτσια.

Εάν λοιπόν στα ταλαιπωρούν τα γόνατά σας τότε μια λύση που μπορεί να σας ανακουφίσει είναι τα πιο σκληρά και ανθεκτικά παπούτσια, σε συνδυασμό ωστόσο με το συχνό περπάτημα σύμφωνα πάντα με τα πορίσματα των ειδικών.

ΠΗΓΗ: ygeiamou.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεβαίνει η θερμοκρασία και... φέρνει μαζί της σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί η περιοχή μας - Ποια σενάρια επεξεργάζεται η Κυβέρνηση

Πόλος έλξης η Κύπρος αλλά…μειώθηκαν τα έσοδα από τον τουρισμό - Οι μεγαλύτερες αγορές και τα ποσά που ξόδεψαν

Έχεις φάρμακα που θες να πετάξεις; Θα μπορείς σε κάδους στα φαρμακεία - Ποια θα εξαιρούνταιLIVE: Συνεχίζονται οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Οι ΗΠΑ «δεν θα συμμετέχουν» σε αντεπίθεση κατά του Ιράν

LIVE: Συνεχίζονται οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Οι ΗΠΑ «δεν θα συμμετέχουν» σε αντεπίθεση κατά του Ιράν

Στη μύτη των ποδιών του είναι ολόκληρος ο πλανήτης, αναρωτώμενος αν το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top