ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Eλεγκτές εναέριας κυκλοφορίας: «Επιλεκτικές και ανακριβείς» διαρροές για επίδομα

Eλεγκτές εναέριας κυκλοφορίας: «Επιλεκτικές και ανακριβείς» διαρροές για επίδομα

Οι Κύπριοι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας έχουν καταφέρει να παρέχουν ασφαλείς υπηρεσίες σε 1.500 αεροσκάφη ημερησίως, με μηδενικές καθυστερήσεις και ελάχιστο κόστος, αναφέρει η Παγκύπρια Συντεχνία Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας (ΠΑΣΕΕΚ).

Αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» σχετικά με το επίδομα αναμονής και κλήσεων που λαμβάνουν επτά μέλη της και λέει πως εάν και άλλοι υπάλληλοι του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας (ΤΠΑ) πιστεύουν ότι δικαιούνται να λαμβάνουν παρόμοιο επίδομα, στο χέρι τους είναι να πείσουν τους αρμοδίους. «Επιλεκτικές και ανακριβείς διαρροές στον Τύπο δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητες» συμπληρώνει.

Όπως διευκρινίζει η ΠΑΣΕΕΚ, ως ουσιώδης υπηρεσία του ΤΠΑ που στελεχώνεται και λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως παρέχοντας έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας στα δύο διεθνή αεροδρόμια και στο FIR Λευκωσίας, οι Υπηρεσίες Αεροναυτιλίας διευθύνονται από δύο πρώτους Λειτουργούς Αεροπορικών Κινήσεων (ΠΛΑΚ) και πέντε Ανώτερους Λειτουργούς Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας (ΑΛΕΕΚ), οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με τη Μονάδα Ασφάλειας Πτήσεων, όπως λανθασμένα αναφέρεται στο δημοσίευμα, αλλά παρέχουν εκ περιτροπής υποστήριξη και καθοδήγηση στις τρεις επιχειρησιακές Μονάδες Ελέγχου (δύο Πύργοι Ελέγχου και Κέντρο Ελέγχου Περιοχής Λευκωσίας) σε περιπτώσεις απρόβλεπτων και έκτακτων καταστάσεων, βάσει μηνιαίου προγράμματος.

Επιπλέον, σημειώνεται πως στο πλαίσιο των καθηκόντων τους υποχρεούνται να τελούν σε επιφυλακή συνεχώς και εκτός εργάσιμου ωραρίου για ενημέρωση, συντονισμό και λήψη αποφάσεων με τη Διεύθυνση του ΤΠΑ, τα Υπουργεία Μεταφορών, Εξωτερικών και Άμυνας, την Εθνική Φρουρά, το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ), την Αστυνομία, την Πυροσβεστική κλπ.

Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης πως από το 2006, όταν θεσπίστηκε το συγκεκριμένο επίδομα, έως σήμερα οι πτήσεις έχουν διπλασιαστεί ξεπερνώντας τις 400.000 ετησίως, γεγονός που σε συνδυασμό με την παράνομη λειτουργία του αεροδρομίου στην κατεχόμενη Τύμπου, τις πτήσεις στρατιωτικών αεροσκαφών στην περιοχή και την εγγύτητα της Κύπρου σε εμπόλεμες ζώνες είχε ως αποτέλεσμα την επιδείνωση των συνθηκών εργασίας των μελών της ΠΑΣΕΕΚ.

Εντούτοις, συνεχίζει η συντεχνία, οι Κύπριοι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας με την υποστήριξη των προϊστάμενών τους έχουν καταφέρει να παρέχουν ασφαλείς υπηρεσίες σε 1.500 αεροσκάφη ημερησίως, με μηδενικές καθυστερήσεις και ελάχιστο κόστος σε σύγκριση με όλους τους άλλους παρόχους στην Ευρώπη, ενώ αναφέρεται ενδεικτικά ότι τα τέλη των Υπηρεσιών Αεροναυτιλίας της Κύπρου είναι χαμηλότερα και από της Αλβανίας, παρόλο που είναι πλήρως ανακτώμενα από τους χρήστες του εναέριου χώρου και δεν επιφέρουν οποιοδήποτε κόστος στον Κύπριο φορολογούμενο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ: Εξήγγειλε «τολμηρές μεταρρυθμίσεις» στον τομέα της Υγείας

ΠτΔ: Εξήγγειλε «τολμηρές μεταρρυθμίσεις» στον τομέα της Υγείας

«Τολμηρές μεταρρυθμίσεις» στον τομέα της υγείας εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, χαιρετίζοντας εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών, που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ) στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι οι μεταρρυθμίσεις αναμένονται σύντομα, μαζί με σειρά νομοθετημάτων που βρίσκονται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top