ΔΙΕΘΝΗ

Τι έχουμε να δούμε ακόμη... Ιερέας στην Ιταλία έκανε λειτουργία στη θάλασσα με μαγιό και φουσκωτό στρώμα

Τι έχουμε να δούμε ακόμη... Ιερέας στην Ιταλία έκανε λειτουργία στη θάλασσα με μαγιό και φουσκωτό στρώμα

Κύμα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στην Ιταλία η απόφαση ενός καθολικού ιερέα να τελέσει λειτουργία μέσα στη θάλασσα.

Συγκεκριμένα, viral έγιναν οι εικόνες με τον 36χρονο ιερέα, Ματία Μπερνασκόνι που τελούσε λειτουργία μέσα στη θάλασσα, χρησιμοποιώντας ένα φουσκωτό στρώμα θαλάσσης αντί της Αγίας Τράπεζας, φορώντας το μαγιό του.

Ο πατέρας Μπερνασκόνι, από την αρχιεπισκοπή του Μιλάνου, δήλωσε ότι είχε προγραμματίσει να πραγματοποιήσει την τελετή της Κυριακής ανάμεσα στα δέντρα δίπλα στην παραλία του Κροτόνε, στη νότια Ιταλία, μετά το πέρας των εργασιών σε μια εβδομαδιαία καλοκαιρινή κατασκήνωση για μαθητές γυμνασίου που διοργάνωσε η Libera, μια οργάνωση κατά της μαφίας, όπως αναφέρει ο Guardian.

Ωστόσο, αφού δεν κατάφερε να βρει σκιά λόγω της καυτής ζέστης, ο Μπερνασκόνι ισχυρίστηκε ότι μια οικογένεια που βρισκόταν κοντά, προσέφερε να χρησιμοποιήσει το φουσκωτό στρώμα και ο ιερέας πήγε στο νερό, πραγματοποιώντας τη λειτουργία με όλους -και τον ίδιο- με μαγιό.

Αφού οι φωτογραφίες έγιναν viral αυτή την εβδομάδα, η τοπική καθολική αρχιεπισκοπή ζήτησε "ευπρέπεια και σεβασμό κατά την τέλεση λειτουργιών".

"Σε ορισμένες ειδικές περιπτώσεις, κατά τη διάρκεια κατασκηνώσεων, σχολικών κατασκηνώσεων, σε σημεία διακοπών, είναι δυνατόν να τελεστεί λειτουργία εκτός εκκλησίας", ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αρχιεπισκοπή Κροτόνε-Σάντα Σεβερίνα. "Αλλά είναι πάντα απαραίτητο να έρχεται κανείς σε επαφή με τους εκκλησιαστικούς ηγέτες εκεί όπου βρίσκεται, προκειμένου να συμβουλεύεται ο ένας τον άλλον για τον καταλληλότερο τρόπο διεξαγωγής μιας τέτοιας τελετής".

Σε συνέντευξή του στην ιταλική εθνική εφημερίδα la Repubblica, ο Τζουζέπε Καποτσία, ο επικεφαλής εισαγγελέας της πόλης Κροτόνε, δήλωσε ότι ο ιερέας ερευνάται για "προσβολή θρησκευτικού δόγματος".

Ο Μπερνασκόνι υπερασπίστηκε τις πράξεις του την Τετάρτη, ενώ ζήτησε συγγνώμη για κάθε προσβολή, λέγοντας ότι η συμπεριφορά του ήταν "ίσως απερίσκεπτη", προσθέτοντας ότι δεν θα το ξανακάνει.

"Δεν ήταν απολύτως καμία πρόθεσή μου να ευτελίσω την Ευχαριστία ... ήταν απλώς η λειτουργία στο τέλος μιας εβδομάδας εργασίας", είπε. "Αλλά τα σύμβολα είναι ισχυρά, είναι αλήθεια, και μιλούν, μερικές φορές με διαφορετικό τρόπο απ' ό,τι θα θέλαμε. Ήταν αφελές εκ μέρους μου να μην τους δώσω τη δέουσα βαρύτητα".

Πηγή:news247.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Είχε απελαθεί από την Κύπρο και την βρήκαν να εργάζεται σε ξενοδοχείο - Παρουσίασε πλαστό έγγραφο

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top