Αριάνα Ποντέστα: Η Κομισιόν έχει εκφράσει ανησυχίες για προτεινόμενες τροποποιήσεις νομοθεσίας για ΦΠΑ

Αριάνα Ποντέστα: Η Κομισιόν έχει εκφράσει ανησυχίες για προτεινόμενες τροποποιήσεις νομοθεσίας για ΦΠΑ

Η Κομισιόν έχει υπογραμμίσει, με σχετική επιστολή, στην Κύπρο, την ανάγκη να διορθωθεί η κατάσταση που αφορά τις τροποποιήσεις στη νομοθεσία για τον ΦΠΑ, επιβεβαίωσε απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ η αρμόδια εκπρόσωπος της Κομισιόν Αριάνα Ποντέστα.

Όπως ανέφερε η κ. Ποντέστα, η Κομισιόν έχει εκφράσει ανησυχίες όσον αφορά τη συμβατότητα των προτάσεων με τις σχετικές νομοθεσίες σε επίπεδο ΕΕ.

«Σε σχέση με την αναπομπή των δύο τροποποιήσεων στη νομοθεσία για τον ΦΠΑ που υιοθετήθηκαν στις 14 Ιουλίου, η Κομισιόν έχει στείλει επιστολή στις κυπριακές αρχές εκφράζοντας τις ανησυχίες της σε σχέση με τη συμβατότητα με την κοινοτική νομοθεσία για τον ΦΠΑ και σημείωσε πως είναι σημαντικό να διορθωθεί η κατάσταση στη βάση του κοινοτικού κεκτημένου» ανέφερε σε γραπτή απάντησή της η εκπρόσωπος.

Υπενθυμίζεται πως οι προτάσεις της Βουλής των Αντιπροσώπων για κατάργηση της διπλής φορολογίας στα καύσιμα και για κατάργηση του ΦΠΑ στους ρύπους στην τιμή του ρεύματος, καθώς και μια νομοθεσία για αναστολή των εκποιήσεων για τρεις μήνες έχουν αναπεμφθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Την Τρίτη η Βουλή απέρριψε τις αναπομπές του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Απαντώντας σε ξεχωριστή ερώτηση αναφορικά με την διαδικασία εκταμίευσης της πρώτης πληρωμής προς την Κύπρο κονδυλίων στο πλαίσιο του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, διαδικασία με την οποία σχετίζεται η νομοθεσία για τις εκποιήσεις σύμφωνα με την κυβέρνηση, η κ. Ποντέστα περιορίστηκε να αναφέρει πως η αξιολόγηση του αιτήματος αποπληρωμής βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Αναφορικά με το πρώτο αίτημα πληρωμής εκ μέρους της Κύπρου στο πλαίσιο του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, η Κομισιόν αξιολογεί αυτή τη στιγμή την εκπλήρωση των 14 ορόσημων και στόχων που αποτελούν μέρος του αιτήματος πληρωμής» ανέφερε η κ. Ποντέστα.

«Καθώς η προκαταρκτική αξιολόγηση της επιτροπής βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν μπορούμε σε αυτό το στάδιο να σχολιάσουμε το αποτέλεσμα» πρόσθεσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Το Ιράν περνά στην αντεπίθεση

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Το Ιράν περνά στην αντεπίθεση

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να μπαίνουν στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Ιράν. Αμερικανικά βομβαρδιστικά χτύπησαν τα ξημερώματα τρεις βασικές πυρηνικές εγκαταστάσεις. Μεταξύ αυτών, το υπόγειο συγκρότημα του Φορντό, το μεγάλο εργοστάσιο εμπλουτισμού της Νατάνζ και μια εγκατάσταση κοντά στο Ισφαχάν. Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι το Φορντό καταστράφηκε πλήρως, καλώντας παράλληλα τους Ιρανούς σε ειρήνη, διαφορετικά – όπως είπε – τα επόμενα χτυπήματα θα είναι ισχυρότερα. Αποφασισμένο για αντίποινα εμφανίζεται το Ιράν. Με έντονη ανησυχία παρακολουθεί η διεθνής κοινότητας τις εξελίξεις υπό το φόβο για ευρύτερη περιφερειακή σύρραξη στην περιοχή.