ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοκ από τις φυλακές – Ζητά αποφυλάκιση ή την ευθανασία του ο Π. Καυκαρής - Δείτε αυτούσια την επιστολή

Σοκ από τις φυλακές – Ζητά αποφυλάκιση ή την ευθανασία του ο Π. Καυκαρής - Δείτε αυτούσια την επιστολή

«Πιστεύω ότι το παρόν συμβούλιο (αποφυλακίσεως επ’ αδεία) δεν είναι αμερόληπτο και ζητώ να εξετασθεί άμεσα αίτημα μου για αποφυλάκισή μου επ’ αδεία από νέα ανεξάρτητη σύσταση συμβουλίου. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, ζητώ την ευθανασία μου. Γεννηθήτω το θέλημά Σου, Κύριε».

Αυτά είναι τα λόγια του ισοβίτη Π. Καυκαρή στην τελευταία παράγραφο της 8σέλιδης επιστολής, με την οποία αποσύρει την αίτησή του για επ’ αδεία αποφυλάκιση ζητώντας διορισμό νέου συμβουλίου ή την ευθανασία του.    

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πολίτης», ο Καυκαρής στην επιστολή του εξηγεί ότι λόγω όσων έχουν συμβεί  σε σχέση με το αίτημα της αποφυλάκισης του, αποσύρει την αίτησή του διότι όπως ανέφερε πιστεύει «ότι το παρόν συμβούλιο (αποφυλακίσεως επ’ αδεία) δεν είναι αμερόληπτο και ζητώ να εξετασθεί άμεσα αίτημα μου για αποφυλάκισή μου επ’ αδεία από νέα ανεξάρτητη σύσταση συμβουλίου. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, ζητώ την ευθανασία μου Γεννηθήτω το θέλημά Σου, Κύριε».

Ο ίδιος στην επιστολή του διερωτάται «όταν ένας κατάδικος, ισοβίτης, μετά από 28 χρόνια μεταμέλειας, σωφρονισμού, καλής διαγωγής και δεν ανήκει στην κατηγορία που λαμβάνουν ψυχοφάρμακα και ναρκωτικές ουσίες, με πλήρη ενεργή δραστηριότητα στα κοινά των φυλακών, ως καλλιτέχνης, ζωγράφος, έντεχνο λόγο, ποιητής και άλλα, δίνοντας φως, χαρά κι αγάπη και μόνο αγάπη αληθινή, που μένει, κάνοντας το καλό σε ένα χώρο που δεν υπάρχει, βοηθώντας συστηματικά νεαρούς χρήστες ναρκωτικών, του στερηθεί δια παντός του δικαιώματος να ζήσει τη ζωή που δικαιούται, αποκτά άμεσα το δικαίωμα να ζητήσει άμεσα την ευθανασία του». 

Η επιστολή στάλθηκε στην επίτροπο Διοικήσεως, την αρμόδια Ευρωπαϊκή επιτροπή CPT, το ΕΔΑΔ και τους Δικηγόρους Α. Δημητριάδη, Κ. Παρασκευά και Γ. Πολυχρόνη.     

Να θυμίσουμε ότι ο εν λόγω ισοβίτης είχε καταδικαστεί τρεις φορές σε ισόβια για τον φόνο του Πανίκου Μιχαήλ και των δύο παιδιών του το 1987. 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top