ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενίσχυση της Ειδικής Εκπαίδευσης - Τα 4 μέτρα και η έκθεση για την προηγούμενη χρονιά

Ενίσχυση της Ειδικής Εκπαίδευσης - Τα 4 μέτρα και η έκθεση για την προηγούμενη χρονιά

Μέτρα για ενίσχυση της Ειδικής Εκπαίδευσης αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο.

Ο Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου, μετά το πέρας της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, στην εξοχική προεδρική κατοικία στο Τρόοδος, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ανέφερε:

«Στο Υπουργικό Συμβούλιο κατατέθηκε πρόταση του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) και σχετική έκθεση για την κατάσταση και τις ανάγκες ενίσχυσης της Ειδικής Εκπαίδευσης.

Στην έκθεση καταγράφεται ότι κατά το σχολικό έτος 2021-22 συγκαταλέγονται στην Ειδική Εκπαίδευση 13.509 μαθητές και μαθήτριες και σημειώνεται μια συνεχής αύξηση του αριθμού, ως αποτέλεσμα της βελτίωσης των διαδικασιών εντοπισμού των αναγκών και της μεγαλύτερης ευαισθησίας και ενημερότητας. Ενδεικτικά, σημειώνεται ότι ο αριθμός 13.509 μαθητές/μαθήτριες το 2021-22 συγκρίνεται με 8.186 το 2014-2015. Η Πολιτεία καλύπτει τις ιδιαίτερες ανάγκες της Ειδικής Εκπαίδευσης με κονδύλια που το 2022 ξεπερνούν τα €75 εκατ.

Η Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία λήφθηκε στη βάση της πρότασης του ΥΠΑΝ για βελτίωση των διαδικασιών και ενίσχυση της Ειδικής Εκπαίδευσης, περιλαμβάνει:

  1. Τη δημιουργία Κέντρου Αξιολόγησης Αναγκών της Ειδικής Εκπαίδευσης με την αξιοποίηση της ανάλογης επιστημονικής τεκμηρίωσης και εμπειρογνωμοσύνης, μέσω ειδικών επιστημόνων, για την πιο αποτελεσματική και ταχύτερη εξέταση και διεκπεραίωση των περιπτώσεων. Ταυτόχρονα, ετοιμάζεται η ανάλογη νομοθετική πρόταση.
  2. Την ενίσχυση και εξειδίκευση των διαγνώσεων που διενεργούνται από το σχολικό έτος 2022-23 (α) στην Προδημοτική και (β) στην Α’ τάξη Δημοτικών Σχολείων.
  3. Την ενίσχυση των Ειδικών Σχολείων με υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης και τακτικής σχολιατρικής παρακολούθησης και εποπτείας.
  4. Την τελική αποτίμηση και την ενδεχόμενη κάλυψη πρόσθετων αναγκών σε υπηρεσίες σχολικών βοηθών/συνοδών για το σχολικό έτος 2022-23».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Τροχαίο με μοτοσικλετιστή: Κρίσιμα ο 26χρονος - Πολύωρη η χειρουργική επέμβαση

Τρόμος για γυναίκα στη Λεμεσό: Τον φιλοξενούσε στο σπίτι της, την χτυπούσε και της έκλεψε το αυτοκίνητο υπό την απειλή μαχαιριού

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»



Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία βρίσκεται στην Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top