ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Του «έκοψαν» το λεωφορείο - 23χρονος με ειδικές ανάγκες θέλει να πάει σχολείο και δεν μπορεί - Η έκκληση της μάνας

Του «έκοψαν» το λεωφορείο - 23χρονος με ειδικές ανάγκες θέλει να πάει σχολείο και δεν μπορεί - Η έκκληση της μάνας

Οι πολλές οικονομικές δυσκολίες της οικογένειας καθώς και το σύστημα της Κυβέρνησης για τη φοίτηση σε ειδικά σχολεία κρατούν τον Άννινο μακριά από την εκπαίδευση και την ποιοτική απασχόληση.

Ο Άννινος Σουρκούνης, 23 μόλις χρόνων, γεννήθηκε με πολλές παθήσεις, έχοντας εγκεφαλική παράλυση και τετραπληγία. Διαμένει με τη μητέρα του στους Τρούλλους της επαρχίας Λάρνακας, και τα τελευταία δύο χρόνια φοιτά στο σχολείο «Σύνδεσμος Γονέων και Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Άγιος Γεώργιος - Χριστάκης Χασάπης», στη Λάρνακα.

Δραματική η έκκληση της μητέρας αφού ο Άννινος χρειάζεται μεταφορικό μέσο για να μεταβαίνει από το σπίτι του στο σχολείο όπου φοιτά.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η μητέρα του, Δήμητρα Δημητρίου, και των πολλών οφειλών που έχει προς το σχολείο, από την ερχόμενη Δευτέρα 29 Αυγούστου, το λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Τρούλλοι - Λάρνακα για τη μεταφορά του Άννινου δεν θα μεταβαίνει στο χωριό του 23χρονου για να τον παραλαμβάνει. Η μητέρα του δεν έχει άδεια οδήγησης, ως εκ τούτου, ο Άννινος δεν θα έχει μεταφορικό για να πηγαίνει στο σχολείο του.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Πολίτης», η μητέρα απευθύνει έκκληση ώστε να βρεθεί μια λύση. «Δεν ευθύνεται ο Άννινος για τα όποια οικονομικά προβλήματα ή εκκρεμότητες έχω εγώ», είπε με παράπονο.

Όπως εξήγησε η Δήμητρα Δημητρίου, μέχρι τα 21 ο Άννινος πήγαινε σε δημόσιο ειδικό σχολείο και τα έξοδα μεταφοράς τα κάλυπτε το Κράτος. Μετά τα 21 όμως δεν είχε το δικαίωμα να συνεχίσει να φοιτά σε εκείνο το σχολείο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top