ΔΙΕΘΝΗ

Οι αντάρτες κατηγορούν τις κυβερνητικές δυνάμεις για ευρείας κλίμακας επίθεση στο Τιγκράϊ

Οι αντάρτες κατηγορούν τις κυβερνητικές δυνάμεις για ευρείας κλίμακας επίθεση στο Τιγκράϊ

Οι αντάρτες που ελέγχουν την περιοχή Τιγκράϊ στην Αιθιοπία κατηγόρησαν τις κυβερνητικές δυνάμεις της χώρας και τις συμμαχικές δυνάμεις πολιτοφυλακής ότι εξαπέλυσαν μια «ευρείας κλίμακας επίθεση» κατά της νότιας επαρχίας, την Τετάρτη.

Δεν υπήρξε άμεση απάντηση από την Κυβέρνηση της Αιθιοπίας και οι ισχυρισμοί του Λαϊκού Απελευθερωτικού Μετώπου Tigray (TPLF) δεν μπόρεσαν να επαληθευτούν ανεξάρτητα.

"Ξεκίνησαν την επίθεση νωρίς σήμερα το πρωί γύρω στις 5:00 π.μ. τοπική ώρα. Υπερασπιζόμαστε τις θέσεις μας", δήλωσε ο εκπρόσωπος του TPLF Getachew Reda στο Γαλλικό Πρακτορείο στο Ναϊρόμπι, σε σύντομο μήνυμα.

Ανέφερε στο Twitter ότι η «ευρείας κλίμακας» επίθεση ξεκίνησε «κατά των θέσεων μας στο νότιο μέτωπο» από τον στρατό της Αιθιοπίας και τις ειδικές δυνάμεις και πολιτοφύλακες από τη γειτονική περιοχή Αμχάρα.

Εδώ και πέντε μήνες έχει κηρυχθεί εκεχειρία στη βάναυση σύγκρουση στη βόρεια Αιθιοπία που ξέσπασε τον Νοέμβριο του 2020.

Την Τρίτη, η Εθνική Αμυντική Δύναμη της Αιθιοπίας εξέδωσε μια δήλωση κατηγορώντας το TPLF ότι επιδιώκει να «δυσφημήσει» τον στρατό υποστηρίζοντας ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις κινούνταν προς τις θέσεις τους ή δέχονταν επίθεση με βαρέα όπλα.

Οι δύο πλευρές διαφωνούν σχετικά με το ποιος θα πρέπει να ηγηθεί των διαπραγματεύσεων και το TPLF επιμένει επίσης ότι οι βασικές υπηρεσίες πρέπει να αποκατασταθούν στην περιοχή των έξι εκατομμυρίων ανθρώπων, πριν ξεκινήσει ο διάλογος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top