ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σημαντικές εξελίξεις στον τομέα της υγείας – Στο εξωτερικό ο Χατζηπαντέλα για την αναβάθμιση της Κύπρου

Σημαντικές εξελίξεις στον τομέα της υγείας – Στο εξωτερικό ο Χατζηπαντέλα για την αναβάθμιση της Κύπρου

Σειρά επαφών πραγματοποιεί ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, στο εξωτερικό με σκοπό την ενδυνάμωση των σχέσεων καθώς και την εξεύρεση κοινού εδάφους για τη μελλοντική συνεργασία στο τομέα της υγείας.

Πρωτοποριακές μέθoδοι για την θεραπευτική αντιμετώπιση του καρκίνου

Θετικά είναι τα νέα, από τη συνάντηση του Υπουργού με τον Ομόλογό του στην Φινλανδία, για τις πρωτοποριακές μεθόδους που εφαρμόζει η χώρα στην θεραπευτική αντιμετώπιση του καρκίνου. Ο κ. Χατζηπαντέλα επισκέφθηκε την πρώτη ενδονοσοκομειακή μονάδα ανά το παγκόσμιο, η οποία θα προσφέρει θεραπεία δέσμευσης νετρονίων βορείου με πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα στην θεραπεία του καρκίνου κεφαλής και λαιμού.

Τα νετρόνια βορείου θα χρωματίζουν το σώμα για να εντοπίζεται μέσω ακτινογραφίας, το σημείο όπου βρίσκεται ο καρκίνος, ενώ ακολούθως μέσω μηχανημάτων θα τον κτυπούν ενώ το βόρειο θα βοηθά στην απορρόφηση της ακτινοβολίας.

Μιλώντας στο Omega, ο Υπουργός Υγείας ανέφερε πως, «έχουν μείνει κάποιοι έλεγχοι οι οποίοι πρέπει να γίνουν μέχρι τον Μάρτιο του 2023 και θα προσπαθήσουμε, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας της Φινλανδίας να υπογράψουμε μια συμφωνία κατά την οποία εάν χρειαστεί να στέλνουμε και ασθενείς από την Κύπρο».

Ένταξη της Κύπρου στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Παράλληλα, οι δύο Υπουργοί μίλησαν και για την ένταξη της Κύπρου στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση για χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάτι το οποίο σημαίνει πως οι ασθενείς θα μπορούν να λαμβάνουν τα φάρμακά τους δωρεάν από τη χώρα στην οποία βρίσκονται.

«Στόχος μας είναι να υπογράψουμε ούτως ώστε να ενταχθεί και η χώρα μας σε αυτή τη συνεργασία ούτως ώστε ακόμα και οι τουρίστες που επισκέπτονται το νησί μας να μπορούν να λαμβάνουν τα φάρμακά τους.

Σημαντικές εξελίξεις στον τομέα της υγείας

Παράλληλα, επόμενος στόχος του κ. Χατζηπαντέλα είναι και η προώθηση του μνημονίου για τις μεταμοσχεύσεις, μετά τη συνάντηση που θα έχει με την Ισπανή Ομόλογό του, με σκοπό την αποστολή ασθενών στην εν λόγω χώρα.

Μετέπειτα στάδιο θα αποτελέσει, η υπογραφή συμφωνίας και με τον Υπουργό Υγείας της Ελλάδας, για την αναβάθμιση της τεχνογνωσίας για περιστατικά που αφορούν ανακοπή καρδιάς.

Καταληκτικά, στο τελικό στάδιο βρίσκεται η συμφωνία με την Ιταλία για δημιουργία κέντρου λοιμώξεων, η συνεργασία με την Κίνα για άμεση ενημέρωση με τη χώρα σε περίπτωση ξεσπάσματος νέας πανδημίας, με την Κούβα για προμήθεια νέων φαρμάκων και με τη Λιθουανία για αγορά φαρμάκων σε χαμηλότερες τιμές. Αναφερόμενος στις εν λόγω ενέργειες ο Υπουργός Υγείας τόνισε πως, «είναι σημαντικό να μαθαίνουμε από τους καλύτερούς μας», ενώ πρόσθεσε ότι, το ίδιο πράττει και η χώρα μας σε τομείς που είναι πιο εξειδικευμένη σε σχέση με άλλες χώρες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ο «χάρτης» της φτώχειας στην Κύπρο - Πόσα άτομα βρίσκονται σε κίνδυνο

Παραλίες: Ξεκίνησε ο «πόλεμος» της πετσέτας - Χρεώνουν κρεβατάκια μέχρι και… 10 ευρώ λόγω νερού και αναψυκτικού

Ξενοδοχεία: 9 στις 10 διανυκτερεύσεις από ξένους τουρίστες – Αύξηση 21,4% σε σχέση με το 2023

Ανάλυση: Ο μετεκλογικός σεισμός που φέρει το όνομα Φειδίας - Ο στρουθοκαμηλισμός των κομμάτωνΣοβαρό το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων για την πυρκαγιά στον Φαρμακά - Χωρίς ενεργά μέτωπα

Σοβαρό το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων για την πυρκαγιά στον Φαρμακά - Χωρίς ενεργά μέτωπα

Βελτιωμένη είναι η κατάσταση με την πυρκαγιά που άρχισε χθες (15/6) στον Φαρμακά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top