ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αντίδραση δικηγόρων Αριστοτέλους με τις δηλώσεις Δράκου: «Ο τερματισμός ή η συνέχιση της διαθεσιμότητας πρέπει να έχει άμεση σχέση με το αποτέλεσμα του πορίσματος»

Αντίδραση δικηγόρων Αριστοτέλους με τις δηλώσεις Δράκου: «Ο τερματισμός ή η συνέχιση της διαθεσιμότητας  πρέπει να έχει άμεση σχέση με το αποτέλεσμα του πορίσματος»

Επιστολή προς την Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Στέφη Δράκου απέστειλαν οι δικηγόροι της Άννας Αριστοτέλους και Αθηνάς Δημητρίου, αναφερόμενοι στις χθεσινές δηλώσεις της σχετικά με την επέκταση της διαθεσιμότητας του Μιχάλη Κατσουνωτού.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στην επιστολή: «Ενεργούμε εκ μέρους των πελάτιδων μας κ. Άννας Αριστοτέλους και κ. Αθηνάς Δημητρίου και αναφερόμενοι στις χθεσινές δηλώσεις σας σχετικά με τη διαθεσιμότητα τον τερματισμό της διαθεσιμότητας του με την έκδοση του πορίσματος του ποινικού ανακριτή ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του πορίσματος. Είναι η θέση μας ότι η πιο πάνω απόφαση σας είναι εσφαλμένη καθ΄ ότι η συνέχιση η μη της διαθεσιμότητας του κ. Κατσουνωτού πρέπει να συναρτάται άμεσα με το αποτέλεσμα του πορίσματος. Εάν δηλαδή ο ποινικός ανακριτής διαπιστώσει ποινικά ή και πειθαρχικά αδικήματα εναντίον του εν λόγω προσώπου τότε οπωσδήποτε η διαθεσιμότητα του πρέπει να συνεχιστεί μέχρι την ολοκλήρωση της μελέτης και λήψη αποφάσεων από τη Νομική Υπηρεσία, όπως ακριβώς συμβαίνει σε άλλες περιπτώσεις»

Την ίδια ώρα στην επιστολή σημειώνονται ότι: «είναι κατά την άποψη μας αδιανόητο ένας ανώτερος αξιωματικός της Αστυνομίας να συνεχίζει να εκτελεί κανονικά τα καθήκοντα της θέσης του στην περίπτωση που ποινικός ανακριτής θα έχει διαπιστώσει την διάπραξη εκ μέρους του ποινικών ή πειθαρχικών αδικημάτων», ενώ καταλυτικά τονίζουν πως «ο τερματισμός ή η συνέχιση της διαθεσιμότητας του κ. Κατσουνωτού πρέπει να έχει άμεση σχέση με το αποτέλεσμα του πορίσματος του ποινικού ανακριτή».

«Ο τερματισμός ή η συνέχιση της διαθεσιμότητας του κ. Κατσουνωτού, πρέπει να έχει άμεση σχέση με το αποτέλεσμα του πορίσματος, του ποινικού ανακριτή».

Υπενθυμίζουμε ότι παράταση της διαθεσιμότητας του Ανώτερου Αξιωματικού της Αστυνομίας, ο οποίος καταγγέλθηκε από την Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών, κα Άννα Αριστοτέλους, αποφάσισε η Υπουργός Δικαιοσύνης, Στέφη Δράκου.

«Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, έχοντας ενημερωθεί από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας ότι ο ποινικός ανακριτής κ. Αχιλλέας Αιμιλιανίδης, ζήτησε και του δόθηκε παράταση μέχρι και την 15η Σεπτεμβρίου 2022, για να ολοκληρώσει την έρευνα, ενεργώντας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και αφού έλαβε υπόψη τις θέσεις του Ανώτερου Αξιωματικού της Αστυνομίας, καθώς επίσης και όλα τα ενώπιον της στοιχεία και τις αρχές και κριτήρια που έχει διατυπώσει η νομολογία, αποφάσισε όπως παρατείνει τη διαθεσιμότητά του μέχρι την 15η Σεπτεμβρίου 2022, με σκοπό την διασφάλιση της ακεραιότητας, της αποτελεσματικότητας της έρευνας και της προστασίας του δημοσίου συμφέροντος.

Σε περίπτωση ολοκλήρωσης της έρευνας του ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή πριν τις 15 Σεπτεμβρίου τότε η διαθεσιμότητα αίρεται αντίστοιχα.», σημειώνεται σε ανακοίνωση.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης



Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Έρχονται κάμερες για παράνομη στάθμευση; Ποια είναι η αλήθεια πίσω από το νέο νομοσχέδιο; Ο Υπουργός Μεταφορών εξηγεί στο ThemaOnline.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top