ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιδότηση από την Κυβέρνηση για παιδιά 4-18 ετών - Δείτε ποιες οικογένειες θα πάρουν χρήματα

Επιδότηση από την Κυβέρνηση για παιδιά 4-18 ετών - Δείτε ποιες οικογένειες θα πάρουν χρήματα

Την παραχώρηση εφάπαξ χορηγίας «Επιστροφή στο Σχολείο» σε οικογένειες με τέκνα ηλικίας 4-18 ετών, στη βάση εισοδηματικών κριτηρίων και σύνθεσης νοικοκυριού, ενέκρινε στη σημερινή του συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο, μετά από πρόταση της Υφυπουργού Κοινωνικής Πρόνοιας κας Αναστασίας Ανθούση.

Σε δηλώσεις της μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου, η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας ανέφερε πως η απόφαση εδράζεται στην ανάγκη υιοθέτησης μέτρων στήριξης, με στόχευση την ομάδες του πληθυσμού που έχουν υποστεί τις συνέπειες των πληθωριστικών πιέσεων. Η πρωτοβουλία εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό και την εφαρμογή μέτρων που έχουν στο επίκεντρο τη στήριξη των παιδιών και των καλώς νοούμενων συμφερόντων τους και είναι σε συνέχεια του Σχεδίου Επιδότησης Διδάκτρων και Σίτισης Παιδιών μέχρι 4ων ετών. «Σήμερα, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε τη λήψη επιπρόσθετου μέτρου για παιδιά ηλικίας 4ων μέχρι 18 ετών με θέμα «Επιστροφή στο Σχολείο». Δικαιούχοι θα είναι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Επιδόματος Τέκνου. Η επιδότηση θα αφορά από €50 μέχρι €80 ανά τέκνο στη βάση εισοδηματικών κριτηρίων και σύνθεσης της οικογένειας. Το ποσό αυτό θα είναι εφάπαξ και θα καταβληθεί εντός των επόμενων ημερών», επεσήμανε η κα Ανθούση.

Δικαιούχοι της εφάπαξ χορηγίας είναι στο σύνολο 33.669 οικογένειες που λαμβάνουν Επίδομα Τέκνου και 54.318 μαθητές. Η εφάπαξ χορηγία θα καταβληθεί αυτόματα στους δικαιούχους, χωρίς να απαιτείται από μέρους τους η υποβολή αίτησης, με τραπεζικό έμβασμα. Η χορηγία θα καταβληθεί μια φορά, όχι αργότερα

από τα τέλη Σεπτεμβρίου 2022, και το ποσό δεν θα λαμβάνεται υπόψη στον υπολογισμό των συνολικών εισοδημάτων για τον καθορισμό του δικαιώματός του ή της εισοδηματικής κατηγορίας που εμπίπτει έκαστος δικαιούχος στο αντίστοιχο Επίδομα Τέκνου.

Συγκεκριμένα, οι κατηγορίες των δικαιούχων είναι οι ακόλουθες:

Εισοδήματα (2021) Αρ. εξαρτώμενων τέκνων Εφάπαξ ποσό

Μέχρι €10.000 --- €80/τέκνο μέχρι 18 ετών

€10.001 - €19.500 --- €70/τέκνο μέχρι 18 ετών

€19.501 - €29.000 --- €60/τέκνο μέχρι 18 ετών

€29.001 – €39.000 --- €50/τέκνο μέχρι 18 ετών

€39.001 - €49.000 3 ή και περισσότερα τέκνα €50 για το 3ο ή και τα επιπλέον τέκνα μέχρι 18 ετών

€49.001 - €59.000 3 ή και περισσότερα τέκνα €50 για το 3ο ή και τα επιπλέον τέκνα μέχρι 18 ετών

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Από πού μας ήρθαν οι τουρίστες τον Μάιο και πόσοι Κύπριοι ταξίδεψαν στο εξωτερικό

Πισίνες: Αυτοί είναι οι συχνότεροι τύποι λοιμώξεων – Τα συμπτώματα, οι συμβουλές και το…βρεγμένο μαγιό – Ειδικός στο «T»

Σοβαρό τροχαίο Αγία Νάπα: Δεν φορούσε κράνος ο 21χρονος μοτοσικλετιστής - Η κατάσταση της υγείας του

Απόπειρα φόνου εναντίον αστυνομικού: Διάταγμα οκταήμερης κράτησης για τον 40χρονο

Πυρκαγιά στην Επαρχία Λεμεσού: Διαχειρίσιμη η κατάσταση - Ελέγχεται από τις δυνάμεις πυρόσβεσηςΥΠΕΞ: «Η Κύπρος δεν ήταν και δεν θα είναι μέρος της κρίσης στη Μέση Ανατολή»

ΥΠΕΞ: «Η Κύπρος δεν ήταν και δεν θα είναι μέρος της κρίσης στη Μέση Ανατολή»

Η Κύπρος «δεν έχει αποτελέσει και δεν θα αποτελέσει μέρος της κρίσης» τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, στο πλαίσιο της συζήτησης για την κρίση στη Μέση Ανατολή στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο, αναφερόμενος εμμέσως στις δηλώσεις Νασράλα, χωρίς να κατονομάζει τον ηγέτη της Χεζμπολάχ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top